Sretni i zdravi od prvog dana - Ordinacija.hr

Novosti

Sretni i zdravi od prvog dana

Foto: Shutterstock

Dječja podložnost promjenama crijevne mikroflore i brzom gubljenju ravnoteže u crijevnoj sluznici rezultira različitim zdravstvenim tegobama kao što su alergije, problemi s kožom, crvenilo i dermatitis.

Mnoge studije su pokazale da bebe čije majke koriste probiotiike tijekom trudnoće i koje od najranije dobi dobivaj suplement „dobrih bakterija“ imaju manji rizik od alergija u odnosu na drugu djecu. Isto tako probiotici znatno skraćuju dnevno trajanje plača dojenčadi s grčevima.

Osim na imunitet djece, dobre bakterije smanjuju učestalost primjene antibiotika kao i učestalost upale uha. Zabilježeno je i kraće trajanje infekcije Rota virusom

Primjena probiotika pokazala je pozitivan učinak u prevenciji i terapiji infektivnih proljeva te proljeva izazvanim terapijom antibioticima.

Sve je veća primjena probiotičkih bakterija u kozmetici i dermatologiji. Pokazalo se da „dobre bakterije“ stimuliraju imunološki sustav kože, popravljaju oštećenja, pomažu kod osjetljive i suhe kože, crvenila, alergija i dermatitisa. očuvanju kolagena i vlažnosti. Biološki aktivan mliječni protein koji je glavni sastojak probiotika ima učinkovita svojstva kod obnavljanja jako suhe i ispucane kože čineći je elastičnijom te punom kolagena. Takvim djelovanjem zapravo zaustavljaju proces starenja.  Tvrde, među ostalim, da neki proizvodi do pedeset posto smanjuju oštećenja stanica, a zahvaljujući tome koža se za 70 posto brže obnavlja i manje je osjetljiva na iritacije

ACIDOSALUS® BABY dodatak prehrani za dojencad i malu djecu

Acidosalus® pripravci proizvedeni su iz koncentriranih izvora hranjivih tvari koji imaju svrhu dodatno obogatiti uobičajenu prehranu u cilju održavanja zdravlja.

Nadopunjuju prehranu s tvarima koje se putem normalnog unosa hrane u organizam ne dobivaju u dovoljnoj količini, a sve u svrhu povoljnog učinka na zdravlje, povećavajući opću otpornost organizma na stresne vanjske utjecaje i pomažući u održavanju pravilnih fizioloških funkcija organizma.

Sadrži kombinaciju dobrih bakterija Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus lactis te Bifidobacterium.

Primjena: Lagano protresti. Dojenčad i djeca do 2 godine: 6 mL (1 doza aplikator) dnevno. Djeca od 2 do 5 godina: 12 ml (2 doze aplikatora) dnevno. Pola sata prije obroka. Najbolje ujutro natašte.

ACIDOSALUS® Forte krema

Prva hrvatska probiotička krema za njegu osjetljive i blago oštećene kože. Svojim sastavom djeluje umirujuće na kožu, vlaži je i obnavlja. Njeguje oštećenu i osjetljivu kožu nakon opeklina kod sunčanja. Pomaže u terapiji kod psorijaze i dermatitisa. Prisustvo probiotičkih bakterija pomaže u zaštiti kože od bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija. Posebno se pokazala učinkovitom kod djece.

Sadrži: Kumin, ulje koštice grejpa, Vitamin F i E, neven, Lactobacillus acidophilus

ACIDOSALUS® mlijeko za tijelo

Za njegu kože nakon sunčanja i blažih opeklina. Pomaže u terapiji kod psorijaze i dermatitisa, štiti kožu od bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija.

Sadrži: Kumin, ulje koštice grejpa, Lactobacillus acidophilus

ACIDOSALUS® sprej za nos i usta

Probiotički sprej za nos i usta. Preporučuje se kao pomoćna terapija kod alergije, prehlada te u održavanju i zaštiti sluznice nosa, usta i grla od bakterijskih i gljivičnih infekcija

Sadrži: Kumin, ulje koštice grejpa, Lactobacillus acidophilus

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo