Novosti

Što treba znati svaka trudnica, naučile su Mirna Medaković, Petra Kurtela i Vanda Winter

U organizaciji Mg Mivele, koja s prirodnim magnezijem ima iznimno važnu ulogu tijekom perioda trudnoće, poznate trudnice dobile su niz znanja i savjeta o važnosti tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane te važnosti hidracije i ulozi magnezija u trudnoći.

Iako je zdravlje od najveće važnosti u svim razdobljima života, od posebnog je značenja u trudnoći. U to su se uvjerile polaznice radionice za trudnice, među kojima su se našle i poznate glumice Mirna Medaković, Petra Kurtela i Vanda Winter, a za odličnu atmosferu na radionici zaslužni su bili i nazočni stručnjaci – predavači. Poznata instruktorica pilatesa Asja Petersen polaznicama je pokazala niz jednostavnih, a opet učinkovitih vježbi. Na taj način trudnice su se uvjerile kako za ostanak u dobroj formi u trudnoći nije potreban velik napor, već dobro odabran set vježbi i kretanje. Predstavnica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva Banana Kunina prenijela je svoje bogato iskustvo o pripremama za porod. Na samom kraju radionice nutricionistica Maša Katić otvorila je veliku temu pravilne prehrane u trudnoći. Poseban je naglasak stavila na redovan unos vitamina i minerala koji jamče zdrav razvoj trudnoće, od kojih je jedan od najvažnijih magnezij.

Magnezij je uz folnu kiselinu, željezo i jod u vrhu ljestvice tvari neophodnih za zdravlje majke i bebe. Posebno je važna njegova uloga u procesu diobe stanica, čime sudjeluje u rastu i razvoju fetusa i osigurava uspješan ishod trudnoće.

Kako je često nedovoljno zastupljen u prehrani, idealno ga je unositi putem mineralne vode koja ujedno zadovoljava potrebe organizma za mineralima i hidratacijom. S 343 mg magnezija po litri, Mg Mivela osigurava dovoljan unos ovog minerala u organizam bez laksativnog učinka. S obzirom da dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana, Mg Mivela je nezaobilazan detalj u torbici svih budućih majki.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo