Novosti

Stolove za prematanje beba postavit će u gradskoj upravi

Foto: Shutterstock

Nacionalni tjedan dojenja završio je, ali ne i gradske aktivnosti kojima se mamama želi olakšati najosjetljivije te svakako najljepše razdoblje u životu njihove djece – najranije djetinjstvo.

Nakon različitih radionica, otvaranja Savjetovališta za majke i djecu u Sesvetama te postavljanje prve klupe za prematanje i dojenje u parku pokraj doma zdravlja na Prilazu baruna Filipovića, najavljuju u Gradu, kreće postavljanje stolova za prematanje u gradskim upravnim tijelima.

– Postavit ćemo deset stolova na kojima će majke, baš kao na klupi na Prilazu baruna Filipovića te na onoj koju smo postavili u ljekarni na Trgu bana Jelačića, moći bez brige presvući svoju djecu kad obavljaju različite poslove. Prvi stol postavit ćemo kod nas u Draškovićevoj 15, točnije ispred ureda u kojem se vade rodni listovi – objasnila je Mirela Šentija Knežević iz Gradskog ureda za zdravstvo te dodala kako dojilje potporu ne trebaju tražiti samo za vrijeme Tjedna dojenja jer dojenje je zakon u Zagrebu tijekom cijele godine.

Patronažne sestre, Ambulanta za laktaciju u bolnici Sveti Duh, grupe potpore dojenju, savjetovališta – mjesta na koja se mogu obratiti, istaknula je Šentija Knežević, ne nedostaje.

– Također, obratiti se mogu raznim udrugama u kojima su savjetnice za dojenje – zaključila je Mirela Šentija.

Tu je i Rodin telefon

Upravo to mame i rade, objasnila je savjetnica Ana Novina iz udruge Roditelji u akciji (Roda).

– Imamo malu školu dojenja, ali i telefon na koji se mogu mame obratiti. Patronažne sestre tu su da pomognu kad beba dođe iz rodilišta, ali ne stignu se uvijek detaljno djetetom baviti dulje vrijeme, zato je odlično što se otvorilo savjetovalište u Sesvetama, a veselimo se i ovome na zapadu grada, koje će biti dostupno od 22. listopada – rekla je Ana Novina te dodala kako bi savjetovalište za mame dobro došlo i negdje na jugu, u Novom Zagrebu. 

Autor: Mateja Šobak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo