Svaka druga žena danas ima bolesnu štitnjaču! - Ordinacija.hr

Novosti

Svaka druga žena danas ima bolesnu štitnjaču!

Bolesti endokrinog sustava sve su učestalije. Štoviše, svaka druga žena danas ima bolesnu štitnjaču! Čak i djevojčice obolijevaju od raka štitnjače.

Tome pridonose i zračenja iz okoline, upozorava dr. sc. Ante Barbir s kojim smo u novom broju magazina Moje zdravlje razgovarali o bolestima i poremećajima koje mogu izazvati žlijezde s unutarnjim lučenjem koje proizvode hormone i drže organizam u ravnoteži. Koji su simptomi i okidači bolesti, kako si pomoći te koji su pomaci u liječenju čitajte u magazinu Moje zdravlje koji izlazi u srijedu, 20. svibnja, za samo tri kune uz Večernji list te samostalno za samo 9,90 kuna.

Naslovnicu novog broja krasi pjevačica Natali Dizdar koja se veseli dugom, toplom ljetu iako će ga provesti i radeći diljem Jadrana. Kako bi se bez mane pripremili za vruće dane, donosimo veliku temu oko priprema za sunce, što sve morate znati o alergijama na sunce, kako izgleda pravilna zaštita te koji su pomaci u ranom otrkivanju melanoma.

Nismo zaboravili niti na maturante za koje imamo dar – organizacijski raspored i last minute savjete Logos učiteljice Ane Kralj kako uspješno riješiti testove na maturi. Naučite pripremati i domaći (zdravi sladoled) u kojem možete uživati bez grižnje savjesti, a donosimo i recepte za zdravo tijelo i duh koji imaju zajedničke namirnice – zelene, gorke i sirove!

Saznajte i kako okoliš utječe na naše zdravlje te što možete napraviti za sebe i prirodu. Znate li da umirovljenici dobivaju u prosjeku 50 sati slobodnog vremena tjedno? Za sve one koji se spremaju u mirovni, donosimo savjete kako se prilagoditi ovoj velikoj promjeni te kako iskoristiti višak slobodnog vremena.

Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo