Novosti

Sve što ćete voljeti u 2016. godini!

Jeste li se zapitali što će biti drukčije u 2016. godini kada je vaša dobrobit i zdravlje u pitanju? Koje inovacije nam dolaze i kakve ćemo trendove pratiti?

Mi u redakciji magazina Moje zdravlje jesmo, a odgovore smo potražili kod vrhunskih stručnjaka iz područja nutricionizma, tjelovježbe, ljepote i psihologije. Možda vam se neki njihovi osvrti i neće svidjeti jer ne zvuče nimalo optimistično, ali zato su dobri pokazatelji
kako bismo ono neželjeno izbjegli ili barem pokušali prevenirati.

Nove, zanimljive i zdrave ideje, pak, ne ustručavajte se usvojiti.

Raste kultura ispijanja piva te se sve više povećava interes za tzv. craft pivima malih pivovara te sljubljivanje različitih vrsta piva s odgovarajućom hranom. Sve umjetno sve više postaje „neprijatelj br 1“. S druge strane, sve smo otvoreniji za razne etničke kuhinje, posebice japansku, tajlandsku, libanonsku, a tome u prilog govori i sve veća konzumacija sushija u hrvatskoj populaciji. Ipak, teško će oslabjeti ljubav prosječnog Hrvata prema mesu, što je potvrdilo podizanje prašine u domaćim medijima i javnosti nakon objave službenog stava Svjetske zdravstvene organizacije o štetnosti crvenog mesa – otkriva nam nutricionistica Darija Vranešić Bender.

Mnogo je novosti i kada je u pitanju ljepota te estetski zahvati:

– Minimalno invazivne “kozmetičke” metode više nisu glavni trend; euforija koju su te metode izazvale danas je iza nas. Ponovno smo u eri kirurških zahvata kao zlatnog standarda. Kirurgija je postala preciznija, manje agresivna. Instrumenti koje danas koristimo vrlo su sofisticirani, minimalno grubi prema tkivu, pa je oporavak znatno brži – objašnjava doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg, plastični kirurg glave i vrata iz Poliklinike IMED.

U novom blagdanskom izdanju Mojeg zdravlja, u prodaji uz Večernji list u četvrtak 24. prosinca za samo 5 kuna te samostalno za 14 kuna, pročitajte i što nas u 2016. godini čeka kada je u pitanju prirodna kozmetika, vježbanje, ali i psihološka slika društva.

Riješite naše testove i zakoračite u novu godinu sretni, puni samopouzdanja i s ostvarivim ciljevima. U ovom broju pripremili smo vam i pravu malu poslasticu – veliki zdravstveni horoskop za 2016. godinu!

Uživajte u novom broju Mojeg zdravlja jer vas čeka 100 stranica dobrih i zdravih ideja!

Foto: Shutterstock 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo