Svi na 3. tjedan smokava! - Ordinacija.hr

Novosti

Svi na 3. tjedan smokava!

Ako ste pravi ljubitelj smokava, tjedan posvećen upravo ovom slanom voću nezaobilazna je stvar!

U Zadru vas od 6. do 10. rujna očekuje degustacija prvog ekološkog pekmeza od svježih smokava Šinjorina smokva, i to u restoranu Pet bunara. Ako se pak želite domoći besplatnih sadnica smokava, savjetujemo da posjetite obiteljsko gospodarstvo obitelji Babac/Damjanić u Poljicima kod Zadra. Tamo će se naime dijeliti 100-tinjak sadnica smokava.

kŽelite li pak saznati sve o suvremenom uzgoju smokve na zadarskom području, ekološkom pristupu u uzgoju smokve i zaštiti smokava, predlažemo da 8. rujna u 18 sati posjetite zadarsku Gradsku knjižnicu kako biste poslušali predavanja Gordane Dragun, Marka Bencarića i Josipa Ražova.

Obilježavanje 3. tjedna smokava nastavit će se i 9. rujna, i to posjetom djece iz vrtića Morska vila iz Nina i Vrška vila iz Vrsi prvom ekološkom smokviku u zadarskoj županiji.

Ako ste pak oduvijek željeli isprobati kako se smokva slaže s ostalim namirnicama, predlažemo da se 10. rujna od 10 do 12 sati uputite u zadarski restoran Pet bunara na degustaciju jela pripremljenih u kombinaciji sa smokvama i Šinjorinom smokvom. Delicije će pripremati šef kuhinje Mario Arbanas.


K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo