Svi na premijeru filma "Klasa optimist" - Ordinacija.hr

Novosti

Svi na premijeru filma “Klasa optimist”

Premijera debitantskog filma ″Klasa optimist″ održat će se 4. ožujka 2010. s početkom u 20 sati na festivalu ZagrebDox-a u Dvorani 1 zagrebačkog Movieplexa.

Članica Izvršnog odbora Zaklade Ana Rukavina, spisateljica i dramaturginja, Lana Šarić, režirala je svoj prvi dokumentarni film ″Klasa optimist″ u kojem opisuje vlastitu borbu s leukemijom. Izliječena od te potencijalno smrtonosne bolesti, Lana je odlučila podijeliti svoje iskustvo suočavanja s bolesti zajedno sa svim izazovima koji su je pratili na putu do ozdravljenja.

kTijekom liječenja od leukemije Lana je zajedno s Anom boravila na istom odjelu te se nakon njezine smrti aktivno priključila radu Zaklade, ukazujući na probleme oboljelih kroz koje je i sama prošla.

″Ovim filmom Lana želi pokazati da leukemija nije nepobjediva bolest i da i u najtežim trenutcima život ima svoju vedru, optimističnu stranu. Iznimno je važno da se javnost senzibilizira i prepozna značaj darovanja koštane srži, a vjerujem kako će ovaj film to i postići. Nikada ne znate tko od vaših najmilijih može zatrebati pomoć i iznimno je bitno da se ta pomoć može osigurati, čemu i mi želimo doprinijeti“, poručuju iz Zaklade Ana Rukavine.

U dokumentarnom filmu koji je posvetila svim optimistima, Lana donosi svjedočanstva šest osoba koji su se s istim optimizmom i nadom nosile sa svojom sudbinom. Na tom izazovnom putu zahvaljuje se svim liječnicima sa Zavoda za hematologiju Interne Klinike KBC Rebro te izražava nadu da više nitko neće morati pisati pisma poput Aninog.

Na premijeri filma posjetiteljima će se obratiti i Upraviteljica Zaklade, gospođa Marija Rukavina.

 
Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo