Novosti

Svjetski dan bez mesa – Meatout

Povodom dolaska još jednog proljeća, Prijatelji životinja potiču svoje sugrađane, a ponajviše mlade, na ukusnu i zdravu biljnu prehranu.

Kampanji Svjetski dan bez mesa (Meatout), pokrenutoj 1985. godine od organizacije Farm Animal Rights Movement – FARM, ove godine aktivno će se priključiti i 40-ak učenika Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba. Danas u 11 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, Prijatelji životinja će sa svog štanda pozvati sve mlade, od osnovnoškolske do studentske dobi, da se barem jedan dan u godini hrane isključivo biljnom prehranom.

U najsveobuhvatnijoj akciji do sada, više od 300 građana Hrvatske priključilo se pojedincima iz čitavoga svijeta koji su prisegnuli za Svjetski dan bez mesa, obvezavši se da će se hraniti veganski: za Svjetski dan bez mesa, svakog ponedjeljka ili svakoga dana.

Kako bi pokazali da veganska prehrana može biti ukusna, praktična i jednostavna, za mlađu populaciju grada Zagreba organizirat će degustaciju njima omiljenih jela kao što su burek od sojinih ljuspica, vege hot dog, sendviči, burgeri, tjestenina s umakom, pizza, pite, popečci, palačinke, muffini, mousse i druge slastice.

O tome koliko veganska hrana može pomoći djeci svih uzrasta govorit će nutricionistica Ivana Šimić koja će nazočiti Meatout akciji. “Dobre prehrambene navike usvojene u djetinjstvu doprinose smanjenom riziku razvoja nekoliko kroničnih bolesti poput bolesti srca i krvnih žila, dijabetesa tipa II, visokog krvnog tlaka, pretilosti i nekih oblika karcinoma u odrasloj dobi”, izjavljuje Ivana Šimić.

Izvor: www.prijatelji-zivotinja.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo