Novosti

Svjetski poznati znanstvenici od četvrtka na Šalati

Simpozij će se održati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 17. i 18. listopada, a na njemu će biti predstavljena najnovija dostignuća s područja gastroenterologije. Kongresi i simpoziji IUPHAR-a održavaju se diljem svijeta, a ovo je prvi put da se IUPHAR-ov događaj organizira u Hrvatskoj.

International Union of Basic and Clinical Pharmacology (IUPHAR) neprofitno je svjetsko udruženje farmakologa osnovano 1959. godine, koje za cilj ima unaprjeđivanje lijekova i liječenja putem globalne edukacije i istraživanja.

Profesor Predrag Sikirić, svjetski poznati farmakolog s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ovom je prigodom okupio brojne eminentne stručnjake iz SAD-a, Japana, Južne Koreje i Europe, koji će, između ostaloga, govoriti o novostima u terapiji ulkusne bolesti, upalne bolesti crijeva i drugih bolesti probavnog sustava. Neki od poznatih pozvanih predavača su među najvećim svjetskim istraživačima ulkusne bolesti; prof. Sandor Szabo iz SAD-a, prof. Tomasz Brzozowski iz Poljske, prof. Koji Takeuchi iz Japana i mnogi drugi.

Ono što je zanimljivo, jest da kotizacije za ovaj važan simpozij nema, drugim riječima, prisustvovanje simpoziju potpuno je besplatno. Hrvatski liječnici i znanstvenici s područja biomedicinskih znanosti imaju tako jedinstvenu priliku uživo poslušati neke od najvećih svjetskih umova, a sudjelovanje na skupu boduje Hrvatska liječnička komora.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo