Novosti

Timijan – biljka koju bi svi trebali imati u kućnoj ljekarni i kuhinji

Postoje začini koje bi svi trebali imati, kako u kućnoj ljekarni, tako i u kuhinji, a jedan od njih svakako je timijan!

Ljekovita svojstva timijana poznata su od davnina, a i danas se upotrebljava za liječenje anemije, groznice, probavnih smetnji i mamurluka. Smatra se da je učinkovit protiv svih vrsta grčeva i da ublažava tegobe tijekom PMS-a.

Timijan će očistiti pluća od sluzi, a djeluje protiv svih vrsta kašlja, bronhitisa, astme i otežanog disanja. Ako ste napeti ili nervozni, on će umiriti živce ali vas neće uspavati, a kad zaspite možete biti sigurni da nećete imati noćne more.

Kad je riječ o gastronomiji, ovaj začin ima vrlo jak okus koji se najbolje razvija pri visokim temperaturama, a dobro se slaže s češnjakom, maslinama, povrćem, krumpirom i mahunarkama.

Kako biste znali iskoristiti svu moć začina, Večernji list i Ordinacija hr. za vas su pripremili knjigu “Začini: Riznica okusa, zdravlja i ljepote”, svojevrsni vodič koji pokazuje njihovu drugu stranu.

Upoznajte začine, ne samo kao dodatke jelu, već i kao ljekovite biljke te proizvode u službi ljepote.

U knjizi vas očekuje niz praktičnih savjeta i recepata za uporabu začina kod kuće.

Knjigu možete nabaviti na svim kioscima po cijeni od 29,90 kuna.

Ova jedinstvena knjižica pravi je ljetni partner na plaži, u kuhinji, saveznik ljepote i zdravlja. Dosad malo poznate prednosti omiljenih, ali i manje poznatih začina predstavljene su na krajnje praktičan način; uz “tips & tricks” te recepte otkrit će čitateljima da su začini puno više od dodataka jelu!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo