Trening razmišljanja uči djecu rješavanju svakodnevnih problema - Ordinacija.hr

Novosti

Trening razmišljanja uči djecu rješavanju svakodnevnih problema

Program razmišljanja kroz igru i mozgalice koji potiče kreativnost i samopouzdanje dio je školskih kurikuluma u nekim od najnaprednijih zemalja svijeta, a sada je dostupan u Hrvatskoj i namijenjen je djeci, ali i odraslima.

Ove zime dopustite vašem djetetu da „brusi“ svoje mentalne vještine i stječe samopouzdanje na najzabavniji način – kroz igru, odnosno mozgalice kakve se koriste u najboljim školama diljem svijeta. Zbog svoje zanimljivosti i pobuđivanja znatiželje, igra je najbolji način za motiviranje djece i odraslih na učenje i redovito aktiviranje neurona koje je ključno za održavanje mozga „u formi“.

Što više koristite mozak, to više mozga imate za iskoristiti! Tako se na trening razmišljanja mogu upisati svi zainteresirani u Mozgaonici u Ilici 62 u Zagrebu. 

Program Think&Solve

Ovaj program temelji se na više od 200 drvenih mozgalica: slagalice, društvene igre, trikovi i zagonetke, te na PDT (Play-Discuss-Transfer) metodi. Implementiran je u kurikulum škola i fakulteta u Kini, Tajlandu, Maleziji, Izraelu, a danas broji preko 600 certificiranih profesora. U Hrvatskoj se Think&Solve provodi od 2016. godine s temeljnim ciljem podučavanja djece vještinama razmišljanja: planiranje, zaključivanje, rješavanje problema, kreativno i kritičko razmišljanje itd. Cilj nije „napuniti“ dijete informacijama koje pohranjuje i kasnije pretražuje, kao da se priprema za prvaka u kvizovima znanja. Cilj ove edukacije je pružiti djetetu alate koje će moći koristiti cijeli život u rješavanju svakodnevnih problema i radnih zadataka.

 

 

 

Think&Solve edukacija provodi se u trajanju od 2 školska sata tjedno, odnosno ukupno 72 školska sata godišnje u prostoru Mozgaonice, pod vodstvom certificiranih edukatora. Program je također dostupan svim školama, profesorima i stručnim suradnicima koji su zainteresirani za drvene didaktičke mozgalice i njihovu primjenu u individualnom ili grupnom radu s učenicima. Osim igara, dostupni su i edukacijski materijali koji uključuju upute i rješenja mozgalica ili strategije društvenih igara te različite aktivnosti i ideje za nastavne satove i rad s djecom, posebno s darovitima. 

Program mogu pohađati svi osnovnoškolci, a za besplatnu pokaznu radionicu se može prijaviti na mail: info@mozgaonica.hr ili telefon 01 7999 609. Mozgaonica, pored Think&Solve edukacijskog programa, organizira i pametne rođendane, teambuildinge i grupne posjete, ne samo za osnovnoškolce, već za sve uzraste.

O svim programima i aktivnostima možete potražiti na web stranici: www.mozgaonica.hr.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo