Novosti

U Hrvatskoj ima više od 14.000 oboljelih od Parkinsonove bolesti

Foto: Shutterstock

Udruga Parkinson i mi i ove godine, šesti put zaredom, obilježava Svjetski dan Parkinsonove bolesti s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o toj progresivnoj neurološkoj bolesti od koje boluje više od 14.000 građana.

Manifestacija se održava 11. travnja od 11 do 13 sati na Trgu Petra Preradovića pod motom: Život nije siv – čak ni s Parkinsonom! U programu na Cvjetnom trgu sudjelovat će i višestruka dobitnica Porina Mia Dimšić koja će manifestaciju podržati humanitarnim nastupom i pjesmom čiji je naziv posudio naš ovogodišnji moto: Život nije siv.

Na važnost fizičke aktivnosti oboljelih od Parkinsonove bolesti, pogotovo stolnog tenisa i plesa, ukazat će iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza te plesači iz zagrebačkog plesnog studija Fredi.

Cijela manifestacija započet će na Cvjetnom trgu gdje će predstavnici Udruge građanima dijeliti crvene tulipane kao simbol borbe protiv Parkinsonove bolesti, a preko brošura i letaka informirati o samoj bolesti, metodama liječenja u Hrvatskoj, radu Udruge…

Progam obilježavanja Svjetskog dana Parkinsonove bolesti završit će predavanjima i tribinom: nakon 13 sati na Kaptolu u prostorijama Tribine Grada Zagreba multidisciplinarni tim Udruge održat će niz edukativnih predavanja oboljelima i članovima njihovih obitelji.

Udruga Parkinson i mi okuplja više od 400 pacijenata, a osnovana je u svrhu unapređenja života oboljelih od Parkinsonove bolesti. Edukacijom, terapijom, savjetovanjem i povezivanjem sa stručnjacima oboljeli uče kako se lakše nositi s bolešću te kako pomoći drugim oboljelima.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo