Novosti

U Hrvatskoj svaki drugi dan jedno dijete oboli od maligne bolesti

Foto: Shutterstock

Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti obilježava se od 2002. godine 15. veljače, a već dugi niz godina udruga Krijesnica poduzima različite aktivnosti za senzibilizaciju javnosti za probleme oboljele djece i njihovih obitelji.

Svake se godine u Hrvatskoj pojavi više od 180 novih slučajeva oboljenja od malignih bolesti kod djece ili, drugačije rečeno, svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Od troje djece, dvoje će biti uspješno izliječeno.

Udruga Krijesnica se više od 15 godina bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a želja im je pomoći kako bi se sva roditeljska snaga mogla usmjeriti na pružanje podrške bolesnom djetetu i kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz liječenje, često psihičke, ali i materijalne prirode.

Ove godine Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti obilježit će se ranije – 13. veljače javnom akcijom na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) od 10 do 14 sati u organizaciji udruge Krijesnica. Glavni je cilj senzibiliziranje javnosti na problematiku liječenja maligne bolesti u dječjoj dobi i skretanje pozornosti na glavne predrasude koje se nameću, a to su da je maligna bolest zarazna, neizlječiva te da su postupci roditelja uzrokovali malignu bolest djeteta. Iako ni jedna od ovih tvrdnji nije točna, djeca i roditelji s njim se svakodnevno susreću.

Ovim putem pozivaju se svi koji žele poslati poruke nade i podrške djeci i mladima koji se liječe da se pridruže volonterima, roditeljima i djeci liječenoj od malignih bolesti, 13. veljače na Trgu Petra Preradovića.

Dođite i podržite djecu i obitelji suočene s malignim bolestima!

Foto: Shutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo