Novosti

U Specijalnoj bolnici Arithera uspješno provedena operacija dvostruke skolioze

Da je dolazak pacijenata iz inozemstva na liječenje u Hrvatsku sve češća stvarnost, dokazuje i uspješno provedena operacija dvostruke skolioze sa 90 stupnjeva iskrivljenja na jedanaestogodišnjoj djevojčici Ardiani Dani iz Albanije.

Tako velika deformacija kralježnice kod pacijentice je smanjila funkciju pluća za 50% što je ozbiljno ugrožavalo njezin život. Operaciju je izveo prof. dr. Vladimir Kovač sa stručnim timom Specijalne bolnice Arithera.

Postignuto je potpuno ispravljenje deformiteta što za ovu djevojčicu znači život. Prognoza je da će Ardiana za 3 mjeseca živjeti život bez ikakvih ograničenja, te da će se moći aktivno baviti sportom.

Za liječenje ove male pacijentice ponudu su dale vrhunske svjetske ustanove. Zbog stručnosti liječnika i niza uspješno izvedenih operacija skolioze, povjerenje je dano Specijalnoj bolnici Arithera iz Zagreba. I ovim uspjehom Hrvatska se bolje pozicionirala na karti prepoznatljivih destinacija medicinske izvrsnosti i medicinskog turizma.  
U posjetu djevojčici došao je gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić i igrač Dinama, Amir Rrahmani, a ishod operacije s nestrpljenjem je čekala cijela Albanija budući da je novac za liječenje dijelom prikupljen i kroz donacije građana.

Foto: PR

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo