Novosti

U Splitu održan simpozij na temu “Sportske ozljede” za više od 350 liječnika iz Dalmacije

U organizaciji Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akromion, u subotu 12. studenoga u Splitu je održan simpozij za stručnu javnost na temu: „Sportske ozljede“.

>Na simpoziju u Splitu sudjelovalo više od 350 liječnika obiteljske medicine, fizijatara, ortopeda i fizioterapeuta iz cijele Hrvatske i regije.

Ovako velik interes stručne javnosti samo je još jedna potvrda stručnom timu Specijalne bolnice Akromion da nastavi s predanim radom i prenošenjem novih spoznaja u dijagnostičkim i terapijskim postupcima i metodama liječenja koštano-zglobnog sustava. Dr.sc. Denis Tršek, specijalist ortoped, na samom je početku istaknuo važnost organizacije stručnog skupa na temu „Sportske ozljede“ te se zahvalio  interesu kada je riječ o sportskim ozljedama. Ravnatelj Specijalne bolnice Akromion, prof.dr.sc. Nikola Čičak,  poznat je i po tome što je mnoge vrhunske sportaše iz Hrvatske i inozemstva uspješno  vratio na teren, a poslijednja primjer je bacačica koplja i sada zlatna olimpijka Sara Kolak.

Kako što je istaknuo prof.dr.sc. Čičak, sportske se ozljede nužno ne događaju samo vrhunskim sportašima, vrlo su česte i među općom populacijom.

Prof.dr.sc.Miroslav Hašpl, specijalist ortoped, istaknuo je važnost stalnog napretka u liječenju sportskih ozljeda te općenito liječenja ozljeda koštano-zglobnog sustava.

Razmjena iskustava i znanja iznimno su važni kod liječenja sportskih ozljeda, naglasio je dr.sc. Hrvoje Klobučar, specijalist ortoped. Prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, prof.dr.sc. Nikola Čičak, dr.sc. Denis Tršek, dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr.sc. Damir Starčević, dr Tomislav Tabak, dr. Aida Filipčić, dr Krešimir Oremuš spec. anesteziolog te fizioterapeutkinje Martina Žunac istaknuli su teme poput: liječenja ozljeda ligamenata koljenskog zgloba, rehabilitacije nakon rekonstrukcije prednje ukrižene sveze, kako liječiti ozljedu meniska koljenskog zgloba kod sportaša, osteohondralne ozljede koljena kod sportaša, nestabilni gležanj, sportske ozljede ramena i njihovo liječenje, rehabilitacija kod bacačkih, „overhead“ sportaša nakon artroskopske rekonstrukcije ramena, uloge artroskopije u liječenju sportskih ozljeda šake, rizici regionalne anestezije – treba li se sportaš bojati „blokova“ živaca te principi rehabilitacije sportaša. Stručni skup upotpunili su prikazi različitih slučajeva sportskih ozljeda, ali i rasprave nakon završenih izlaganja stručnog tima Specijalne bolnice Akromion u kojoj su sa svojim pitanjima sudjelovali svi okupljeni.

http://www.akromion.hr/

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo