Novosti

Udruga Buđenje organizira Tjedan ADHD-a

Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Kao i svake godine, Udruga Buđenje organizira Tjedan ADHD-a koji će ove godine trajati od 12.10. do 18.10.2015.

Diljem Hrvatske održavati će se razna predavanja sa gostima predavačima o danas najčešćem poremećaju kod školske djece koji je također prisutan i kod odraslih – ADHD.

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3-8% školske djece. Glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.

Pozivamo Vas na predavanja u Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Rijeci, Umagu i Požegi! Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

Lista predavanja po gradovima

  • ZAGREB 12.10.2015. od 18 do 20 sati, Klinika za dječje bolesti, Klaićeva16
  • ČAKOVEC 13.10.2015. od 18 do 20 sati, Zgrada Scheier, Matice hrvatske 1
  • SPLIT 14.10.2015. od 18 do 20 sati, Gradska knjižnica Marko Marulić
  • RIJEKA 15.10.2015. od 18 do 20 sati, Gradska vijećnica Grada Rijeke
  • UMAG 16.10.2015. od 18 do 20 sati, Gradska knjižnica Umag
  • POŽEGA 19.10.2015. od 18 do 20 sati, Gradska knjižnica i čitaonica Požega

Ulaz na predavanja je besplatan!

O predavanju „Kreativnost i ADHD“:

“Predavanje pojašnjava poveznicu između kreativnosti i ADHD-a, zašto vodeći stručnjaci ne priznaju tu poveznicu unatoč brojnim istraživanjima te kakva je budućnost postojeće ADHD teorije? Također će biti pojašnjen odgovor na pitanje da li ADHD postoji ili ne. Pitanja pa i diskusija su dobrodošli.”

Za vrijeme trajanja Tjedna ADHD-a osiguravamo vam popust od 15% pri kupnji knjige “Hiperaktivni sanjari – bolji, lošiji, drugačiji” autora Marka Fereka. Ova uspješna knjiga u Hrvatskoj je doživjela IV izdanje, te je izdana na Mađarskom i Engleskom jeziku.

Pratite Tjedan ADHD-a i na Facebook stranici

Izvor: budenje.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo