Novosti

Ususret Euromelanoma Danu

U Zagrebu je održana najavna konferencija povodom ovogodišnje kampanje i javnozdravstvene inicijative u borbi protiv raka kože (melanoma) – “Euromelanoma Dan Hrvatska”, koji se obilježava 14. svibnja uz slogan “Rak kože možete vidjeti!”.

Ove godine kampanja će biti dodatno usmjerena prema rizičnoj skupini muškaraca iznad 50-e godine života, koji se tijekom svog posla intenzivno izlažu UV-zračenju, a nedovoljno su osviješteni o važnosti redovitog (samo)pregleda kože!

Kampanja ”Euromelanoma Dan” educira zajednicu o važnosti redovitog pregledavanja kože i otkrivanja sumnjivih promjena u najranijoj fazi, kada je i mogućnost izlječenja gotovo 100 posto.

Na najavnoj konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva prof.dr.sc. Mirna Šitum, te gosti iz javnog života Stanko Majoli (otac poznate tenisačice Ive Majoli), te voditeljica i pjevačica Sanja Doležal još jednom podsjetili građane Hrvatske da se je važno redovito pregledavati kožu i madeže!

Tradicionalno su se u projekt uključili i ljekarnici, te osim u dermatološkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske.

“Euromelanoma Dan Hrvatska” se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – “Euromelanoma Day” organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Sve informacije o Projektu možete naći na internetskoj stranici Euromelanoma Day organizacije: www.euromelanoma.org.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo