Novosti

Uz kućne testove otkrijte razinu željeza, kolesterola, intoleranciju na gluten…

Samokontrola, dijagnostika, kućni testovi zvuče dosta hipohondarski ali svi se barem s vremena na vrijeme volimo igrati doktora.

Danas smo svjedoci kako je Google najveća svjetska ordinacija koja radi od 0-24 ali ne znači da će uvijek dati točnu dijagnozu ili propisati odgovarajuću terapiju. Tehnološki napredak i sve veća uloga digitalnih usluga mijenjaju način na koji društvo funkcionira. Iako tehnologija nedvojbeno nudi bogatu podršku, povjerenje je u zdravstvu i dalje jako bitno.

Nijedna tehnologija ne može zamijeniti posjet liječniku i liječenje na licu mjesta što je bio i glavni zaključak Veroval radionice održane u novootvorenom specijaliziranom dućanu medicinske opreme tvrtke Hartmann, vodećeg svjetskog proizvođača profesionalnih medicinskih proizvoda.

Kućna kontrola otkriva simptome u najranijoj fazi

Na radionici je predstavljen čitav portfelj opreme za mjerenje i samotestiranje Veroval – vrlo pouzdanog, jednostavnog i točnog alata koji pomaže pomoć u nadziranju vlastitoga zdravlja.

Ubrzan način života mnogima ne dozvoljava slobodno vrijeme da poslušaju svoje tijelo i obrate pažnju na simptome s kojima se tijelo uz svakodnevan stres i nepravilnu prehranu bori.

Ranije otkrivanje simptoma drastično smanjuje rizik od razvijanja ozbiljnih zdravstvenih problema, a nova je tehnologija omogućila dijagnosticiranje iz vlastitog doma. Zato su stručnjaci iz Hartmanna osmislili širok raspon proizvoda za samotestiranje za kućnu uporabu.

Riječ je o Veroval liniji čiji su proizvodi jednostavni za rukovanje i pružaju pouzdane rezultate u roku od nekoliko minuta.

Test za kolesterol, željezo, gluten…

Veroval kućni testovi opskrbljeni su uputstvima u kojima je svaki korak detaljno objašnjen, kao i značenje rezultata testa. Korisnicima su tako na raspolaganju Veroval test na droge, test za preventivni pregled želuca i crijeva, test za određivanje razine kolesterola i željeza te otkrivanje upale mokraćnog puta. Alergije i intolerancija na gluten također se mogu testirati Veroval dijagnostikom, a u vrijeme gripe i prehlade vrlo je koristan Veroval test „Pomažu li antibiotici“ kojim se prepoznaje je li uzrok prehlade virusni ili bakterijski.

Samodijagnostika se mora temeljiti na pouzdanoj i vrhunskoj tehnologiji kako bi se osigurali pouzdani rezultati i podaci. Tehnologija ne može zamijeniti liječenje, ali može pomoći pri određivanju pravog tretmana za prave pacijenta kao i ranijem otkrivanju bolesti i učinkovitijoj prevenciji. 

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo