Novosti

Uzeli joj sina jer ga nije htjela hraniti nezdravim namirnicama

Ne želite dijete hraniti nezdravim junk namirnicama? Prije no što donesete ovakvu odluku, razmislite dvapute kako ne biste završili poput mladog britanskog para. Njima su, naime socijalni radnici oduzeli sina nakon što su ga roditelji odbili hraniti junk namirnicama.

Kako je sve počelo? Paul i Lisa Hessey odveli su svog dvogodišnjeg sina Zaka liječniku jer je mališan počeo odbijati maminu domaće kuhanu hranu. Roditelje je, naime, počeo zabrinjavati djetetov gubitak kilograma.

“Kad smo krenuli kod liječnika, vjerovala sam kako idemo kod stručnjaka koji će nam dati najbolji mogući savjet. Umjesto toga, oni su me doslovce optužili za zanemarivanje dječaka i implicirali da je sve to moja krivnja”, izjavila je nesretna majka.

Liječnici su naime savjetovali Zakovim roditeljima da ga hrane nezdravom tj. junk hranom kako bi potaknuli povratak izgubljenih kilograma. Roditelji, čvrsto uvjereni u zdrav način prehrane odbili su liječnikov prijedlog.

“Savjetovali su mi da Zaku ponudim čokoladu, kolače i ostale nezdrave slastice kako bi ga “napucala” kalorijama. Naravno da sam prigovorila, rekavši kako smatram da je to samo kratkoročni odgovor, a ne pravo rješenje problema”, dodala je majka.

I kako je završilo majčino suprotstavljanje liječnicima? Roditelji malenog Zaka su kroz nekoliko dana obaviješteni kako će im dijete biti oduzeto zbog zanemarivanja.

Nakon jednomjesečnog povlačenja po sudovima, mališan je ipak vraćen roditeljima. A Zak je, bez obzira na to što su ga za vrijeme “zatočeništva” hranili nezdravim namirnicama, dobio sam pola kilograma.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo