Novosti

Vježbom do savršenstva – istina ili mit?

Nismo svi blagoslovljeni pameću, ljepotom, srećom i kapitalom koji povezujemo s iznimno uspješnim poslovnim ljudima i poduzetnicima. Iako većina novih poslovnih pothvata ne uspije, neki od njih ipak napreduju i razvijaju se neslućenom brzinom. Zašto je tome tako?

Novi članak časopisa Strategic Entrepreneurship Journal demistificira ovu igru uspjeha i potvrđuje kako izniman uspjeh nije nužno izravan rezultat posebnog talenta, iskustva ili obične sreće.

kUmjesto toga, uspjeh proizlazi iz uključivanja u neprekidno, intenzivno i svjesno vježbanje određenog područja, kako bi se poboljšale performanse i kognitivna razina razmišljanja.

“Ista načela koje se primjenjuju na početku novog poslovnog pothvata, kao što su samo-nadziranje i odgađanje trenutnog zadovoljstva radi dugoročnog cilja, vrijede i za postizanje npr. atletske forme. Kroz stalne, intenzivne napore svatko može izgraditi snagu svog tijela ili svog poslovanja”, izjavio je autor istraživanja dr. Robert A. Barun.

Istraživanje je pokazalo kako u mnogim područjima stručnosti većina ljudi radi samo “dovoljno dobro”, kako bi zadovoljili razinu performansi koja se smatra “prihvatljivom”. Kroz načelo namjernog vježbanja, gotovo se većina osoba, tvrde autori, može uzdignuti do istinske izvrsnosti!

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo