Zadrani vježbajte jogu s Asjom Petersen - Ordinacija.hr

Novosti

Zadrani vježbajte jogu s Asjom Petersen

Ovosezonski projekt Pokreni se predstavlja jedinstveni sportski događaj ususret zadarskom zajedničkom vježbanju na Pozdravu suncu, najavljenom za 18. srpanj.

Dan ranije, tj. u petak, 17. srpnja u 19 sati, vodeća hrvatska instruktorica yoge Asja Petersen održat će besplatni, inovatinvni trening yoge Fokus point u Falkensteiner hotelu&spa Iadera u Petrčanima. Prekrasna terasa hotela Iadera, tik uz Jadransko more, s pogledom na zalazak sunca, dat će dodatnu energiju i snagu vježbačima.

Izdvojeni događaj projekta Pokreni se pruža priliku usvajanja nove tehnike vježbanja koju je osmislila Asja, kao rezultat dugogodišnjeg sportskog iskustva, rada s klijentima i suradnje s prof. Stuartom McGillom, jednim od najpoznatijih svjetskih znanstvenika iz područja biomehanike i patologije kralježnice.

Vježbači će sigurno biti iznenađeni najnovijim informacijama, koje će možda i srušiti pokoji mit o čestim i uobičajenim vježbama koje često izvode. Vježbe koje ću vam pokazati su vrlo učinkovite, funkcionalne te istovremeno sigurne za zdravlje svih zglobova i kralježnice!” – otkrila je Asja Petersen.

Asja je već tri desetljeća u zahtjevnom svijetu sporta, a podjednake uspjehe ostvarivala je u klasičnom baletu, judu, ritmici, aerobicu, fitnessu, body buildingu i pilatesu, uvijek pokazujući svoj neosporan sportski talent. Kao predavač na Fitness učilištu, poznata je po efikasnom transferu znanja i iskustva, a sama će reći da je temelj svakog oblika tjelovježbe čistoća forme i poštivanje zakonitosti anatomije ljudskog tijela, neovisno o kojoj se tehnici vježbanja radi; zvala se ona pilates, yoga, crossfit ili bilo što novo na fitness tržištu. Njenu torturu prolazili su ni manje ni više vojnici NATO saveza, uz nju je čari pilatesa, yoge i funkcionalnog treninga otkrio i proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, popularni hokejaši zagrebačkog Medveščaka i mnogi drugi.

Za trening yoge 17. srpnja, kao i za trening Pozdrava suncu 18. srpnja, vježbači se mogu prijaviti putem službene stranice projekta www.pokrenise.hr.

Projekt Pokreni se u Zadru se održava u suradnji s Gradom Zadrom i Turističkom zajednicom grada Zadra, te u suradnji s Falkensteiner hotelom&spa Iadera. Tim projekta Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, građanima diljem Hrvatske nudi rješenja, a vodeći hrvatski stručnjaci s KIF-a, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Vježbanje na zadarskom Pozdravu suncu održava se 18. srpnja u 19.00 sati. Nakon toga slijedi Vukovar 18. kolovoza, te Zagreb, u sklopu Europskog tjedna sporta, 12. rujna.

Partneri i pokrovitelji Projekta trud vježbača nagradili su poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje razveselile su mnoge, a poklonjeni su i paketi NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su neophodni i kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazini Men’s Health, Lijepa i aktivna te magazin Cro LIFE.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo