Novosti

Zagrebački dječaci slave 20. rođendan humanitarnim koncertom!

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića u Muzeju Mimara će se 20. lipnja u 20 sati održati cjelovečernji koncert Zbora Zagrebački dječaci, i to pod ravnanjem dirigentice Jasenke Ostojić.

Zagrebački dječaci i njihova dirigentica Jasenka Ostojić će povodom obilježavanja 20. godina postojanja zbora predstaviti sadašnje, ali i bivše članove.

Klikni na sliku za pregled plakata

Gosti na koncertu Josip Čajko – tenor, Ivo Mayer – kontratenor, Danijel Gašparović – glasovir te Franjo Klinar – dirigent, bivši su Zagrebački dječaci, koji su glazbu odabrali kao svoje profesionalno opredjeljenje, te studiraju na univerzitetima u zemlji i inozemstvu. Bit će tu i Muški zbor sastavljen od bivših Zagrebačkih dječaka, samo dio brojnih muških glasova, članova različitih zagrebačkih ansambala, od Cappelle Odak do Zbora HNK.

Zbor Zagrebački dječaci i njegovi solisti nastupit će uz pratnju Darijana Ivezića, glasovir, te Diane Grubišić – Ćiković, harfa. Još jedna posebnost koncerta je praizvedba skladbe simbolična naslova Put skladateljice Sanje Drakulić na tekst Hariza Meškovića, djelo koji je u potpunosti inspirirano ovom obljetnicom, Zagrebačkim dječacima i njihovim raspjevanim putem.

SOS Dječje selo Hrvatska brine za djecu bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi, pruža im ljubav, dom i izobrazbu neophodnu za sretno djetinjstvo i slobodan razvoj ličnosti. Trenutno skrbi o ukupno 250 djece i mladih: mališani predškolskog i školskog smješteni su u selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u četiri SOS Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. Cilj je da djeca osjećaju zadovoljstvo u sadašnjem životu, uspješno dovrše školovanje i pronađu zaposlenje, te postanu ravnopravni i samostalni članovi društva.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo