Novosti

Zagrebački gimnazijalci ušli u drugi krug eko natjecanja

Učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti osmislili su projekt „Zeleni val“ u sklopu kojega će nizom aktivnosti pokušati osvijestiti Zagrepčane o emisijama opasnih plinova i buci koja nastaje na jednoj od najprometnijih ulica Zagreba poznatoj kao Zeleni val.

Tijekom idućih mjeseci učenici će pokušati uvjeriti građane koji žive i rade na Zelenom valu te vozače koji se voze svakodnevno njime na potrebu za smanjenjem prometa u centru grada.

Ovim je projektom Prva privatna gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba postala jedna od četiri škole iz Hrvatske (uz Gimnaziju iz Čakovca, Srednju školu Zlatar i Osnovnu školu Vijenac iz Osijeka), koje zajedno s timovima iz devet država iz regije ulaze u drugi krug natjecanja međunarodne inicijative Svjetske zaklade za zaštitu prirode (World Wild Foundation) i Zaklade ERSTE pod nazivom „Europske škole za živući planet“.

Naime, projekt „Zeleni val“ vezan je uz teme „Ekološki otisak – konzumerizam i njegovi globalni učinci“ i „Dunav – europski konopac za spašavanje“, koje su učenicima u dobi od 12 do 17 godina i njihovim učiteljima predstavili stručnjaci Svjetske zaklade za zaštitu prirode na jednotjednom početnom sastanku u nacionalnom parku u Illmitzu u Austriji. Profesorica Elma Kerić i učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti jedan su od timova iz Austrije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine, koji se natječu za glavnu nagradu Europskih škola za živući planet.

Napredak projekata održavanja prirode može se pratiti preko webloga www.foralivingplanet.eu, gdje će škole voditi projektne dnevnike, postavljati slike i videosadržaje o njihovim projektima te razmjenjivati iskustva.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo