Novosti

Zamijeni cigaretu štapovima za hodanje!

Svi koji žele obilježiti ovaj dan, neka se pridruže na slobodnom i besplatnom treningu nordijskog hodanja u srijedu 31. svibnja na lokaciji savski nasip (kod Boćarskog doma, Prisavlje 2). Trening počinje u 19 sati

Udruga Aktivan život, u sklopu svog projekta Trčaona škola trčanja, pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana nepušenja 31. svibnja 2017. godine koje se u Zagrebu održava u organizaciji Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti, Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Stručni trener provesti će sve zainteresirane kroz jedan trening nordijskog hodanja.

Ukoliko netko poželi nastaviti trenirati nudimo nove početničke grupe od 5. lipnja na lokacijama savski nasip te park Maksimir.

Svjetska zdravstvena organizacija uvela je obilježavanje Svjetskog dana nepušenja 1987. godine s ciljem suzbijanja pušenja kao glavnog čimbenika rizika za nastanak niza bolesti. Preko 5 milijuna ljudi u svijetu umre godišnje zbog bolesti uzrokovanih pušenjem. Kada govorimo o Hrvatskoj rezultati istraživanja govore kako puši 31,1% stanovništva od čega su 27,5% svakodnevni pušači, a 3,6% povremeni pušači.

Udruga Aktivan život, već 10 godina radi na promociji zdravog života putem rekreativnog trčanja, planinarenja i nordijskog hodanja. Vjerujemo u moć fizičke aktivnosti u borbi protiv ovisnosti i povodom Svjetskog dana nepušenja želimo to dodatno istaknuti.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo