Započela velika humanitarna akcija "Palčić gore!" - Ordinacija.hr

Novosti

Započela velika humanitarna akcija “Palčić gore!”

Središtem Zagreba, Splita i Dubrovnika prošetalo je tristotinjak volontera Udruge Palčići povodom početka ove hvalevrijedne akcije.

kPovorka Palčić gore! na Trgu bana J. Jelačića


Klub roditelja nedonoščadi Palčići
danas je u Kulturno informativnom centru (KIC) najavio početak velike humanitarne akcije “Palčić gore!” pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, uz potporu Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba. Cilj ove akcije je prikupiti donacije i sredstva za 64 inkubatora i popratnu medicinsku opremu za bolnice kojima je to potrebno, kao i podizanje razine svijesti te senzibiliziranje javnosti o prijevremenom rođenju djece.

Šef neonatološkog odjela Opće bolnice Sveti Duh, prim. dr. sc Milan Stanojević koji je ujedno i autor ‘Studije o opremljenosti rodilišta u Hrvatskoj’, istaknuo je na novinskoj konferenciji kako bez odgovarajuće opreme teško možemo skrbiti o našim malenim sugrađanima. “Iako je u Hrvatskoj u posljednjih pet godina uloženo dosta u opremu za neonatološke odjele, još uvijek nedostaje adekvatne opreme u vrijednosti od preko dva milijuna eura. Stoga, struka pozdravlja akciju ‘Palčić gore!’, a koja će dijelom nadoknaditi navedeni manjak”, rekao je dr. Stanojević istaknuvši kako od svih gradova u Hrvatskoj, najlošije stoji grad Zagreb.

j                              Iris Androšević

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi Palčići, neprofitne udruge, Željka Vučko istaknula je pak kako joj je iznimno drago što je akcija “Palčić gore!” započela te se zahvalila svima koji su prepoznali dobrobit iste. “Naišli smo na ogromnu potporu, kako javnosti tako i nadležnih institucija, a sve s ciljem da zajednički pomognemo našim najmanjim i najhrabrijim herojima koji se za zasluženi život ne mogu boriti sami, ali zato mi za njih možemo napraviti mnogo”, komentirala je. “Vrijednost života neprocjenjiva je i ovim putem želim zahvaliti svima koji su prepoznali važnost i nužnost ove akcije u spašavanju života”, dodala je Vučko, uz poziv svim građanima i poslovnim javnostima da se priključe ovoj hvalevrijednoj akciji.

Novinskoj konferenciji pridružila se i savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te voditeljica Jedinice za intenzivno liječenje novorođenčadi u Petrovoj bolnici dr. sc. Snježana Gverić Ahmetašević. Brojne poznate mame, među kojima i Jelena Perčin, Antonija Stupar, Ines Preindl i Iris Androšević također su prepoznale vrijednost ove akcije te su svojim dolaskom dale podršku akciji, isto kao i pjevačica Antonija Šola te poznata grupa Colonia.

k   Volonteri Kluba roditelja nedonoščadi Palčić

Nakon novinske konferencije, okupljeni su u velikoj povorci krenuli od Cvjetnog trga prema Trgu bana Josipa Jelačića, a u isto vrijeme, povorke za Palčiće krenule su i u Splitu i Dubrovniku te je na taj način službeno obilježen početak akcije “Palčić gore!“.

Akcija “Palčić gore!” trajat će do 17. studenog 2012. godine – Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci, a za to vrijeme svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti osim izravnim uplatama na poseban žiro račun Societe Generale – Splitska banka d.d: 2330003-1552050516, i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9098. Jednim pozivom za akciju donirate pet kuna.

Pomozimo zajedno našim najmanjim borcima te im pružimo mogućnost za život!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo