Ako je vaš posao nezahtjevan i ne podrazumijeva potpuni angažman, šanse su da ćete iz dosade posegnuti za šalicom kave ili čokoladom, tvrde britanski istraživači.
Oni su intervjuirali stotinu zaposlenika u uredu i pitali ih kako se nose s dosadom na radnom mjestu. Ukupno je 25 posto reklo kako se kronično dosađuje, a ti ispitanici dosadu pobjeđuju kavom i čokoladom.
Također, nakon “radnog” dana, ovi zaposlenici u većoj mjeri vole popiti alkoholno piće u odnosu na zaposlene radnike.
“Moja analiza rezultata pokazala je kako je najznačajniji uzrok dosade u uredu nezahtjevan posao. Stoga bi menadžeri trebali razmotriti načine smanjenja dosade na radnom mjestu i ohrabriti zaposlenike kada su u pitanju zdraviji načini nošenja s dosadom”, zaključila je profesorica psihologije zaposlenja Sandi Mann sa Sveučilišta Central Lancashire.
K. Horvat