Novosti

Završen 1. kongres Hrvatskog homeopatskog saveza

Prvi kongres Hrvatskog homeopatskog saveza okupio je u Zagrebu 70-ak homeopata – članova Udruga koje čine Hrvatski Homeopatski Savez: Hrvatska udruga homeopata iz Zagreba (HUH), Udruga klasične homeopatije “Dinamis” (UKHD) iz Rijeke, udruga Centar tradicionalne medicine “Belladona” iz Rijeke i Hrvatska udruga homeopata klasične homeopatije (HUKH) iz Splita i homeopate iz susjednih zemalja Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kongres je održan pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Zagreb. Njen predsjednik, gospodin Ivan Obad svečano je otvorio kongres, poželio mu puno uspjeha u radu, ali i najavio suradnju između učilišta HOK-a i Hrvatske Udruge homeopata, vezano uz edukaciju homeopata. Inače homeopati su u najvećoj mjeri registrirani kroz obrt, pa zatim poduzeća i medicinske ordinacije.

Hrvatska udruga homeopata ima status članice kandidatkinje za ulazak u Europsko centralno vijeće za homeopatiju (ECCH).

Posebni gost Kongresa bio je gospodin Petter Viksveen, Predsjednik Europskog centralnog vijeća za homeopatiju (ECCH), udruge koja okuplja 25 homeopatskih udruga iz Europe, jedine nevladine udruga koja ima participativni status za komplementarnu i alternativnu medicinu (CAM metode) pri Vijeću Europe.

Hrvatska udruga homeopata ima status članice kandidatkinje za ulazak u ECCH. Budući da homeopatija još nije legislativno uređena u Hrvatskoj, Europsko centralno vijeće za homeopatiju (ECCH) je spremno pomoći i podržati hrvatsku vladu u izradi pravnih okvira potrebnih za sigurno i odgovorno prakticiranje homeopatije u Hrvatskoj.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo