Završena edukativna kampanja "Pokažite im put" - Ordinacija.hr

Novosti

Završena edukativna kampanja “Pokažite im put”

Edukativna kampanja za prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola “Pokažite im put” potvrdila je da veliki broj roditelja želi konkretne i praktične savjete o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola i da su zainteresirani sudjelovati u radionicama u kojima mogu proširiti svoje znanje ili razriješiti neke nedoumice.

U sklopu kampanje izdan je i Priručnik sa savjetima za roditelje, čije je elektronsko izdanje u samo 20 dana bilo preuzeto više od 150 puta.

kRoditelje na radionicama najviše su zanimali konkretni savjeti kako postupiti ako dijete dođe kući pod utjecajem alkohola, što napraviti ako primijete značajnije promjene u ponašanju ili ako primijete da njihovo dijete koristi neke od opojnih sredstava. Roditelje je također zanimalo kako postupiti u situacijama kada im dijete svjesno prkosi i koje su kazne primjerene za određeno ponašanje.

Na ta i mnoga druga pitanja dobili su odgovore od profesorice pedagogije Marije Sučić Vojnović; voditeljice Odjela za praćenje i analizu djelatnosti školske medicine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr.sc. Ivane Pavić Šimetin dr.med; te od predstavnika Policijske uprave zagrebačke uključenih u projekt Policija u zajednici. Generalni zaključak roditelja jest da žele više sličnih radionica.

Kampanju “Pokažite im put” pokrenuo
je Carlsberg Croatia u suradnji s partnerom trgovačkim lancem Mercator i uz
potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra te Savjetovališta
Luka Ritz. 

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo