Završio Coffee & Chocofest! - Ordinacija.hr

Novosti

Završio Coffee & Chocofest!

Jučer je nakon četiri dana trajanja završio Zagreb Coffee&Chocofest. Jutro posljednjeg dana Festivala bilo je posvećeno najmlađima. Djeci je umazao prstiće i usta, te raširio osmijehe i zasjajio oči!

Poslijepodne su u radionici “Za nju i njega“ Gastro.hr portala, gastro bloggeri Jadrana Ćurković & Dino Bebić kuhali zanimljive i slatke kolače za Valentinovo. O prednostima i manama konzumacije kave i čokolade govorio je Branimir Dolibašić, nutricionist, suradnik portala Ordinacija.hr. Degustaciju atraktivnih i ukusnih koktela od kave priredio je francuski prvak u pripremi kave – barista Anthony Calvaz iz Cafes Richarda. U ART programu Zagreb Coffee & Chocofesta, Karen Eland umjetnica iz SAD uživo je slikala kavom i čokoladom, a albanski umjetnik Saimir Strati završio je svoj mozaik od zrna kave različitih boja, za kojeg mu je inspiraciju dao Picasso!

Zagreb Coffee & Chocofest organizirao je i svoju tradicionalnu humanitarnu akciju. Ovoga puta pomoći će Dom za starije Sveta Ana u Sopotu, te Centar za djecu s posebnim potrebama u Sloboštini. Njima će jedan od partnera Festivala, tvrtka Mlinar donirati ukupno 20 torti, koje će im uručiti po završetku Festivala točno na Valentinovo, u petak, 14. veljače!

Nemoguće je izbrojiti koliko je kava popijeno i prodano čokolada, te koliko je ljudi posjetilo Festival. Procjena je kako je riječ o tisućama litara kave i desecima tona čokolade. Festival su uz brojne Zagrepčane, organizirano posjetili gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, a samostalno su navratili i posjetitelji iz Japana, Kine, SAD, Španjolske i drugih zemalja! Svi oni došli su probati egzotične čokolade, kave i slastice iz Hrvatske i svijeta, koje većina još nikada nije probala. Otkrili smo praline i čokoladu s čvarcima, koje su postale hit Festivala, potom čokoladu s pršutom, maslinovim uljem i brojnim drugim začinima u raznim kombinacijama, kao i zanimljive slastice iz Rusije…

“Malo smo zasladili život svim čoko i kavoljupcima. Iznimno mi je drago da je Festival postao nezaobilazan i dugo iščekivan događaj koji je privukao sve generacije posjetitelja i to ne samo iz Zagreba i Hrvatske nego i okolnih zemalja. Također veseli me da smo predstavili i brojne izlagače kava, čokolada i slastica iz Hrvatske, Italje, Švicarske sve do Rusije.“ istaknula je Sanja Bančević Medenica, direktorica Festivala po završetku najslađeg zagrebačkog Festivala.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo