Novosti

Zbog ljubavnog ugriza doživjela moždani udar!

Sljedeći put kada se ljubite, preskočite zadavanje ljubavnog ugriza. Ovaj je trenutak požude bio gotovo koban za 44-godišnju Novozelanđanku.

Ona je završila djelomično paralizirana nakon što joj je partner pokazao koliko ju želi, zadajući joj šljivicu na vratu. Naime, cuclflek je uzrokovao moždani udar!

Nakon što je osjetila kako ne može koristiti lijevu ruku, nesretna je žena hospitalizirana, a liječnici su joj dijagnosticirali blagi moždani udar. Bilo je potrebno mnogo mozganja kako bi se zaključilo pravi uzrok udara.

Ispod modrice ljubavnog ugriza na vratu ležao je dokaz – velika arterija bila je oštećena, a na tom se mjestu stvorio krvni ugrušak. Krvni je ugrušak zatim došao do srca, gdje je uzrokovao udar!

“Prema mojim saznanjima, ovo je prvi put da je netko hospitaliziran zbog ljubavnog ugriza! Pregledali smo medicinsku literaturu i nitko nije opisao primjer ljubavnog ugriza koji je uzrokovao nešto takvo, tvrdi dr. Teddy Wu, liječnik Bolnice Middlemore koji je preuzeo slučaj 44-godišnje Maorke.

Neimenovana je žena tretirana lijekovima protiv zgrušnjavanja krvi, te se oporavila za tjedan dana. Liječnici su upozorili kako je nesretnica mogla doživjeti još nekoliko moždanih udara u slučaju da nije primila lijekove. Čini se kako ljubav zaista boli.

Slučaj je opisan u časopisu New Zealand Medical Journal.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo