Novosti

ZeGeVege festival – 18. rujan

Hrvatski festival održivog življenja pod nazivom ZeGeVege održat će se 18. rujna 2009. na Trgu bana Jelačića.

Posjetiteljima će se predstaviti čak 40 proizvođača vegetarijanske hrane, eko-poljoprivrednika, proizvođača kozmetike i sredstava za čišćenje koja nisu testirana na životinjama i udruge za zaštitu i prava životinja.

ZeGe Vege 2Za one koji žele po promotivnim cijenama kušati vege delicije bit će postavljen otvoreni vegetarijanski restoran, a tijekom čitavoga dana na središnjoj pozornici redat će se razni izvođači: od plesača, mađioničara do pjevača.

Najmlađe posjetitelje očekuje štand s eko-igračkama i zanimljive radionice o održivom življenju. Pored toga pripremamo besplatno šminkanje proizvodima koji nisu testirani na životinjama. Svi štandovi bit će osvjetljeni štednim žaruljama. Bit će tu i reciklažno dvorište s kontejnerima za papir, staklo, plastiku, limenke…

Svaki posjetitelj koji kupi vege obrok u restoranu dobit će bon za sudjelovanje u nagradnoj igri, čime se otvara mogućnost osvajanja vrijednih nagrada sponzora ZeGeVege festivala.

Ove godine ZeGeVege festival dio je obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava u više od 2 tisuće europskih gradova. Pokrovitelji Festivala su Grad Zagreb i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a organizator udruga Prijatelji životinja.

Prošlogodišnji ZeGeVege festival posjetilo je preko 10.000 posjetitelja.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo