Novosti

Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se! – nagradni natječaj za školarce

U povodu Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je novu Facebook stranicu CroAids na kojoj je na Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a 1. prosinca objavljen nagradni natječaj za školsku djecu pod nazivom “Znanje pobjeđuje – ‘ajde priključi se!”.

Natjecati se mogu učenici osnovnih i srednjih škola, koji će trebati izraditi infosliku na temu prevencije HIV/AIDS-a i objaviti je na Facebook stranici CroAids, da bi za nju posjetitelji stranice mogli glasovati.

Svi prijavljeni radovi – infoslike, bit će postavljeni u posebnu Galeriju slika, a ona koju povjerenstvo odabere na osnovu navjećeg broja “lajkova” bit će pobjednička slika. Škola koju pohađa učenik koji je autor pobjedničke slike osvojit će nagradu – prijenosno računalo.

Cilj natječaja je potaknuti interaktivnu komunikaciju u javnosti, poglavito među mladima, o HIV/AIDS-u te na taj način pridonijeti edukaciji i podizanju svjesnosti i brizi za zdravlje. Edukativni interaktivni sadržaji s ovog portala – računalne igre, kvizovi znanja i ostali sadržaj o HIV/AIDS-u i spolno prenosivim infekcijama bit će dostupni i na Facebook stranici CroAids.

 

Izvor: Ministarstvo zdravstva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo