Kamilica pomaže kod tjeskobe, nesanice i depresije!

Kamilica

Ako je blagdanski stres zakucao i na vaša vrata, vrijeme je da se okrene iznenađujućem djelovanju kamilice. Ova biljka je odavno poznata kao opuštajuće, smirujuće sredstvo.

kSvaka se osoba barem jednom u životu susrela sa simptomima anksioznosti i nesanice. Oni se mogu pojaviti zajedno, ali i u kombinaciji s depresijom. Ova tri spomenuta zdravstvena problema imaju značajan utjecaj na živote oboljelih. I dok klasična medicinska spomenute simptome tretira lijekovima, pobornici alternativne medicine vjeruju kako ljekovita kamilica povoljno djeluje na tjeskobu, nesanicu i depresiju!

Stručnjaci pretpostavljaju da je za smirujući učinak kamilice zaslužan flavonoid pod nazivom apigenin. Međutim, za razliku od popularnih lijekova za ublažavanje anksioznosti, kamilica ne stvara ovisnost i nije štetna. Uz sve to, ljekovita biljka podiže razinu glicina u tijelu – riječ je o aminokiselini koja opušta živce i mišiće.

Čaj od kamilice je najpopularniji čaj na svijetu. Jednostavno ga je pripraviti pomoću svježih ili sušenih cvjetova biljke. Nekoliko minuta nakon konzumiranja, doslovno ćete osjetiti popuštanje stresa i napetosti.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!