Zdravlje

Zdravlje

Blagdansko darivanje: Muškarci više troše na ljubavnice nego na žene!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako muškarac sklon nevjeri potroši 12 posto više novaca na blagdanski poklon namijenjen ljubavnici no ženi.

kDo ovakvog su zaključka došli znanstvenici koji su proučavali blagdanske navike 2.000 muškaraca. Osamdeset i devet posto njih je priznalo kako su ljubavnicama za blagdane kupili seksi donje rublje, nakit ili parfem, dok su zakonite žene “nagradili” kuharicom, novom tavom ili nekim drugim praktičnim predmetom koji će im koristiti u domaćinstvu.

“Ako se pitate zašto muškarci daruju različite poklone ljubavnicama i ženama – evo i odgovora. Oženjeni muškarci imaju različite poglede na odnos s ljubavnicom i odnos sa suprugom. Ljubavnica ima “ukrasnu” ulogu u muškarčevom životu. Ona mu pruža seks (ponekad i ljubavi) bez puno emocionalne vezanosti. To objašnjava zašto ljubavnice dobivaju manje praktičnih darova. S druge strane, odnos sa zakonitom suprugom se tijekom godina nerijetko pretvara iz romantičnog u praktičan, pa su i blagdanski darovi ne-romantični odnosno – praktični”, pojašnjava Rosie Freeman – Jones, američka stručnjakinja za bračnu nevjeru.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo