Zdravlje

Zdravlje

Detoksikacija organizma je najvažniji način prevencije raka

Shutterstock

U samo desetak godina u široj obitelji Tya Bollingera od raka je umrlo sedmero ljudi. Bio je to udarac koji ga je mogao slomiti.

Umjesto toga, Ty Bollinger, zagovornik zdravstvene slobode, istraživač raka, producent dokumentarnih filmova te voditelj i pisac, odlučio je krenuti u potragu za svim relevantnim činjenicama o toj strašnoj bolesti, o terapijama za liječenje raka i farmaceutskoj industriji koja se njome bavi. Svoja je otkrića javnosti prvi put predstavio u uspješnici “Rak: iskoračite iz okvira”, potom u dva dokumentarca o liječenju raka – “Potraga za ozdravljenjem (2014.) ” i “Istina o raku: globalna potraga” (2015.) – te u novoj knjizi “Istina o raku”, koja je nedavno objavljena kod nas u izdanju Lumen izdavaštva.

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije, trećina žena koje su danas žive i 50% muškaraca u nekom će trenutku života saznati da imaju rak. Ty Bollinger smatra da ne mora biti tako. Ova knjiga sažima njegovo znanje o raku pružajući iznenađujući i posve nov pogled na uzroke, načine liječenja i prevenciju raka. Autor tvrdi kako je u borbi s rakom najvažniji cilj prevencija, a jedan o “alata” koji pomaže u prevenciji svakako je detoksikacija, posebice debelog crijeva, bubrega, jetre i žučnog mjehura te krvi.

Također, važno je i čišćenje od parazita, koji jako utječu na pojavu bolesti zato što se hrane šećerom, jednostavnim ugljikohidratima i drugim tvarima iz tzv. brze hrane, ali i krvlju, pa stvaraju odlične uvjete za razvoj raka.

“Ako više toksina ulazi u tijelo nego iz njega izlazi, što je u današnjem onečišćenom svijetu, prilično teško, konačni rezultat su smanjen dotok kisika u stanice, lijena probava te povećana osjetljivost na bakterije, viruse, gljivice i parazite. Osim toga, toksini snižavaju pH krvi, odnosno zakiseljuju je. To je savršeno okruženje za razmnožavanje mikroba, ali ne one vrste koja nam pomaže da probavimo hranu. Stranim uljezima otvoren je put da zdrave stanice pretvori u maligne – i tako počinje bolest. Zapravo, sve počinje u debelom crijevu kada oslabljenje stijenke crijeva počnu u krvotok propuštati toksine koji ne samo da onečišćuju krv već i preopterećuju jetru. Kada u jetru dođe više toksina nego što ih ona može preraditi i ukloniti, toksini odlaze u bubrege, a zatim u limfne čvorove i naposljetku u mokraćni mjehur”, objašnjava Ty Bollinger naglašavajući kako tijelo ne bi oboljelo od raka da kemikalije i toksini kroz crijeva ne prodiru do krvotoka i jetre. Naime, kod većine osoba oboljelih od raka ni crijeva ni jetra ne rade kako bi trebali.

ČIŠĆENJE DEBELOG CRIJEVA

Najveći dio imunosnog sustava – čak 90% – živi u debelom crijevu. To je i prvo mjesto na kojem će se nakupiti otrovni otpad. Želimo li biti zdravi, obvezno je čišćenje debelog crijeva, pa se tako preporučuje čišćenje s pomoću proizvoda iz ljekarni te dopunama prehrani probiotikom. Prijateljska mikroflora udomaćena u crijevima štiti od virusa, bakterija i drugih patogena te toksina.

ČIŠĆENJE BUBREGA

Bubrezi su filtracijski sustav krvi, oni svakakog dana profiltriraju do 140 litara krvi pri čemu nastaju do dvije litre urina. Kada se otrovi nakupe i počnu preopterećivati bubrege, mogu se početi stvarati bubrežni kamenci, a u najgorem slučaju bubrezi posve zakažu. Da bi bubrezi bili zdravi, preporučuje se jesti mnogo lubenice (u sezoni) i piti čaj od celerovih sjemenki.

ČIŠĆENJE JETRE/ŽUČNOG MJEHURA

Jetra i žučni mjehur također filtriraju krv te uklanjaju bakterije i viruse. “Kad je jetra zdrava”, tvrdi Ty Bollinger, “gotovo nema bolesti koja može shrvati organizam.” Zato za čišćenje T. Bollinger preporučuje neobičan kućni tretman: tri dana uzastopce popijte po litru neprerađenog jabučnog octa. Sok jabuke pun je jabučne kiseline koja djeluje poput otapala za nakupine te omekšava jetrene i žučne kuglice otpada kako bi ih organizam lakše izbacio.

Navečer, trećeg dana, treba popiti četvrtinu litre organski uzgojenog hladno prešanog ekstradjevičanskog maslinova ulja. Pomiješajte ga sa sokom od jednog limuna i brzo popijte.

Pola sata ležite na desnom boku u fetalnom položaju i neka vam pri ruci bude veća posuda ako osjetite mučninu te počnete povraćati. Idućeg jutra, pri pražnjenju crijeva, u stolici bi se trebale vidjeti male crne i zelene nakupine slične kamenčićima – to su žučni kamenci.

ČIŠĆENJE KRVI

Kada zbog propuštanja stijenke crijeva u krv dospije previše toksičnog otpada, vene i arterije počinju gubiti elastičnost i otvrdnu. Na unutarnjim stjenkama skuplja se otpadni materijal koji mu slabi učinkovitost. Čišćenje krvi nužna je mjera kako bi krv nastavila teći te opskrbljavati tijelo hranjivim tvarima i kisikom. U trgovinama zdrave prehrane postoje čajne mješavine za čišćenje krvi, kao i biljne tinkture. Autor preporučuje tzv. Hoxseyjev čaj dr. Richarda Schulzea, od crvene djeteline, korijena kikča, kalifornijske makije, vinobojke i male kiselice.

ČIŠČENJE OD PARAZITA

Kako biste tijelo najučinkovitije očistili od parazita i njihovih jajašaca, potrebna su tri sastojka: ljuske crnog oraha, pelin (raste samoniklo) i klinčići.

Ljuska crnog oraha i pelin ubijaju više od stotinu poznatih parazita, a klinčić im ubija jajašca. Artemisinin, spoj iz pelina, također zaustavlja angiogenezu prekidajući dotok krvi kanceroznom tumoru bez kojeg taj tumor ne može preživjeti. Stručnjaci preporučuju pranje voća i povrća ozoniziranom vodom koja ubija jajašca parazita i drugih uljeza te smanjuje izloženost toksinima.

Detoksikacija sedam toksina

Jedan od liječnika čija se terapija temelji na detoksikaciji svih tjelesnih sustava, a kojeg autor knjige “Istina o raku” uvažava jest dr. Raship Buttar. Njegov je terapijski program usredotočen na detoksikaciju onoga što on naziva sedam toksina, a to su teški metali, otporni organski onečišćivači, oportunisti (bakterije, virusi, gljivice…), elektromagnetska zračenja (uključujući i mikrovalnu energiju i zračenje mobitela), emocionalna psihološka toksičnost (nju smatra najopasnijom!), hrana te duhovni toksin.

Danijela Petrov/magazin Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo