Zdravlje

Zdravlje

Loši potezi koji će vas stajati veze!

Život može biti kompliciran, a također mogu biti i veze. Partnerstvo i suživot obiluju, kako sretnim trenucima, tako i škakljivim situacijama. Zato je važno imati na umu zlatna pravila sretne veze – i pridržavati ih se!

Iznenađenje, iznenađenje

Postoje lijepa i ugodna iznenađenja, kao što je neplanirani izlet za vikend, ili buket ruža. No, postoje i ona poprilično neugodna, kao kada joj kažete da će vaša majka prespavati kod vas 3, ili činjenica da ste pozvali šefa na večeru, i to napomenuli pola sata prije njegovog dolaska.

Šutnja produžuje problemeČekanje

Ako kasnite, javite se telefonom. U današnje vrijeme mobitela, isprike za nejavljanje nema. Ako kažete da ćete biti doma u 17:00, a pojavite se 45 minuta kasnije, nemojte se začuditi kada vas na vratima dočeka ljuti partner. Također, kašnjenje je jedan oblik nepoštivanja prema vremenu osobe s kojom živite.

Odlučujem sam

Naravno, postoje odluke koje morate sami donijeti, no ako se s partnerom ne dogovarate oko važnih stvari koje se tiču vas oboje, smiješi vam se prepirka. Stvari poput kupnje i prodaje nekretnina ili odabira škole za djecu svakako su dio zajedničke odluke.

Zlostavljanje

Verbalno, seksualno i tjelesno zlostavljanje, kao i ljubomora, posesivnost i vrijeđanje, apsolutno su zabranjeni. Ako zlostavljate svog partnera, to je samo znak da sami imate neriješenih problema. Zlostavljanje je čista suprotnost onome što brak predstavlja, stoga ovakvo ponašanje nitko ne bi trebao trpjeti. Još je gore ako vaša djeca svjedoče ovakvom ponašanju.

Varanje nije rješenje Tišina

Ako ste ljuti, ponekad je bolje zašutjeti dok se bura ne stiša. No, ne razgovarati s partnerom danima prelazi u kategoriju pasivne agresije. Samim time što odbijate komunikaciju, odbijate i mogućnost rješavanja problema. Ako se već ne možete verbalno izraziti, napišite pismo, no nikako nemojte držati sve zaključano u sebi.

Varanje

Ako je vaša veza ili brak na umoru, razvedite se i počnite živjeti odvojene živote. No, ako iz te zamorne veze odbijate izaći, a u međuvremenu ste se spetljali s drugom osobom, činite veliku pogrešku. Ako postoji iole malena šansa da brak postavite natrag na noge, nikako se ne upuštajte u ovakve avanture.

Ludi za kontrolom

Brak je partnerstvo, a ne bitka do smrti za nadmoć. Ako novcem ili seksom manipulirate partnerom, definitivno griješite i najvjerojatnije biste se trebali obratiti stručnoj osobi koje će vam pomoći riješiti problem.

 Maja Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo