Zdravlje

Zdravlje

Mali astmatičari u homeopatskom istraživanju

Liječnici engleskog grada Bristola pripremaju istraživanje koje bi trebalo utvrditi mogu li homeopatski pripravci pomoći djeci koja boluju od astme.

Pilot istraživanje će utvrditi mogu li homeopatski lijekovi, ako ih se primjenjuje uz konvencionalne metode liječenja, reducirati simptome astme. Istraživanje će trajati šest godina, a obuhvatit će 80-oro djece u starosti od sedam do 16 godina koji boluju od težih oblika astme. Djeca, koja još do sada nisu primala homeopatske lijekove biti će pregledana jednom na mjesec kroz razdoblje od četiri mjeseca.

Promjene u zdravlju
Bristolska homeopatska bolnica objavila je 2005. godine studiju koja je također trajala šest godina, a obuhvaćala je preko 6500 tisuća pacijenata. Više od dvije trećine pacijenata s kroničnim bolestima pokazalo je pozitivne rezultate nakon homeopatskog tretmana. Najbolji rezultati primijećeni su kod djece s astmom.

U posljednjih 10 godina broj djece koja boluju od astme se povećao.  Stoga je ovakvo istraživanje i više nego potrebno, jer homeopatija pruža zdrav i neinvazivan način liječenja.

K.R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo