Zdravlje

Zdravlje

Novi hit estetski tretman genitalnog područja – izbjeljivanje

Estetski tretmani genitalnog područja su sve popularniji, pa tako uz već uobičajene zahvate smanjenja malih stidnih usana, povećanja velikih stidnih usana i pomlađivanja rodnice kod žena, produženja i podebljanja spolovila kod muškaraca, te trajnog uklanjanje dlačica s genitalnog područja, izbjeljivanje ove regije je sve više zastupljeno.

Kao posljedica uobičajene epilacije odnosno uklanjanja dlačica s genitalnog područja, hiperpigmentacija ovog područja je postala vidljivija i kod muškaraca i kod žena.

Lasersko uklanjanje pigmenta

Najbolje i najsofisticiranije metode uklanjanja hiperpigmentacije su upravo laserske. Uz lasersku mogućnost uklanjanja pigmenta Er:YAG laserom koji uklanja površinski sloj kože, puno nježnija metoda je upotrebom Q Switch lasera koji ne oštećuje kožu, već djeluje samo na uklanjanje pigmenta.

Gubitak kose najčešće je hormonski, tko su kandidati za transplantaciju?

Za vrijeme zahvata tretirano područje se hladi specijalnim uređajem koji ispuhuje hladan zrak točno na mjesto djelovanja lasera, tako da tretman nije bolan. Za uklanjanje hiperpigmentacije tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta u razmacima od 3-4 tjedna.

Podebljanje muškog spolovila – dvije osnovne metode

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo