Refleksologija stopala briše bol u leđima - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Refleksologija stopala briše bol u leđima

Refleksologija nije univerzalni lijek. Ako imate ozbiljne medicinske probleme, ova vam tehnika možda neće pružiti olakšanje. Međutim, refleksologija može smanjiti simptome i pomoći u izlječenju poboljšavajući limfnu drenažu i cirkulaciju, stimulirajući živčane puteve i opuštajući mišiće.

Refleksologija i bol u leđima

bolRijetke su osobe koje se u današnje vrijeme ne žale na bolove u leđima. Ona može varirati od lagane neugodnosti do kroničnog stanja. U većini se slučajeva ne radi o rezultatu ozlijede ili traume. Manjak tjelesne aktivnosti, teški fizički rad i sjedilački način života svakako doprinose bolesti koja svoje žrtve ponekad i paralizira. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, bol u donjem dijelu leđa je vodeći uzrok invaliditeta u svijetu.

Ako se bolova želite riješiti kroz refleksologiju prvo morate naći kvalificiranog terapeuta koji će specifičnim tehnikama vršiti dubinski pritisak na područja stopala koja odgovaraju konkretnim problemima u leđima. Prije no što se stanje popravi, bit će potrebno nekoliko tretmana tijekom kojih biste mogli osjetiti bol. Bolne točke su često i najvažnije jer predstavljaju mjesta blokirane energije. Stoga će se terapeut na njima najduže i zadržati.

stopalaRefleksologija i stres

Tehnika stimuliranja određenih točaka na stopalima se, u današnjem ubrzanom životnom tempu pokazala kao odličan način borbe s “tihim ubojicom”. Refleksolozi vjeruju kako je uravnoteženost uma, tijela i duha temelj za postizanje dobrobiti. Tretman refleksologije potpuno je prirodan, dakle ne zahtijeva korištenje lijekova. On na ne-invazivan način smanjuje napetost. Kako bi pomogli pacijentima da se opuste, terapeuti često kao dio tretmana koriste neku vrstu aromaterapijske masaže. Vjeruje se kako upravo ona potiče otpuštanje endorfina, tjelesnog hormona sreće koji dokazano umanjuje stres.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo