Zdravlje

Zdravlje

Svadbena zvona… 10 razloga zašto ne!

Ne možete vjerovati da su se vaši poznanici upravo vjenčali? Da, ponekad se ljudi zaista vjenčaju zbog čudnih razloga.

Donosimo listu 10 faktora koji vam ne bi trebali igrati glavnu ulogu prilikom “velike odluke”.

1. Sklapanje braka zbog novca
Iako nije mudra stvar vjenčati se za potpuno siromašnu osobu, udaja ili ženidba zbog novaca prava je pogreška. Ako zaista očajnički želite ući u brak s bogatom osobom, nastojte pronaći osobu u čijem ćete društvu uživati.

2. Prisilno vjenčanje
Prije pedeset godina žene zaista nisu mogle birati partnere. No, danas nasreću više nije tako. Ne dajte se prisiliti na odluku koja vam može donijeti samo dugoročan jad.

3. Želite napustiti roditeljski dom
Ako su obiteljski odnosi poremećeni, brojnim je osobama upravo vjenčanje jedini izlaz iz spomenute situacije. Međutim, ovaj se izbor često zna pretvoriti iz lošeg u gore. Zasigurno je bezbolnije izdržati kod kuće godinu ili dvije, nego se obrušiti na prvu osobu koja naiđe.

4. Vaši roditelji obožavaju odabranu osobu
Zaista je divno što vaši roditelji vole vašeg partnera/icu. Međutim, to što oni odobravaju vaš brak nije dovoljno dobar razlog za vjenčanje. Budimo realni, vaši će roditelji jednog dana napustiti ovaj svijet. A vi ćete biti u braku s osobom njihovih snova.

5. Navika, samo navika
Ako je par nakon nekoliko godina zajedničkog života jednostavno uplovio u brak, to bi moglo funkcionirati. Međutim, problemi nastaju kada par koji se vjenčao, pa rastao, odluči zajedničkom životu dati novu šansu. Ako stvar nije funkcionirala prvi puta, isto će se dogoditi i u drugom pokušaju.

6. Očajnički želim djecu!
Želja za klincima se kod brojnih osoba može pretvoriti u snažnu pokretačku silu. Međutim, želite li zaista odgajati dijete u atmosferi dalekoj od idealne? Stvarnost ukazuje na to da ćete, kada djeca napuste roditeljski dom, i dalje ostati zaglavljeni s pogrešnom osobom. Dakako, nitko nije savršen. No, djeca zaslužuju roditelje koji se vole i poštuju. U protivnom, razmislite o drugim mogućnostima, poput samohranog roditeljstva ili roditelja udomitelja.

seks 47. Sklapanje braka s osobom s kojom ste imali avanturu
Iako postoje pozitivni primjeri, ovakav brak u većini slučajeva nije dobra osnova za dugoročan odnos. Za održavanje uspješnog braka potrebno je puno više truda nego za održavanje ljubavne afere. Osim toga, jedna će osoba dobiti supružnika koji je bio spreman prevariti prethodnog bračnog partnera. Druga će pak osoba dobiti nekoga tko nije oklijevao napraviti korak prema tuđem supružniku. Ako je osoba svog supružnika prevarila s vama, spomenuti će prevarant zasigurno varati i vas.

8. Trebate oca/majku za svoje dijete
Ako pronađete odgovarajuću osobu, čestitamo. Ali ako oklijevate, nemojte učini ovaj korak. Gora je opcija da vaše dijete ima lošeg očuha ili maćehu, nego da ima samo jednog roditelja, koji je sjajan.

9. Želite dokazati da niste homoseksualac
Iznimno loša ideja. Ako vaši prijatelji posumnjaju da ste homoseksualac, vaše ih vjenčanje s heteroseksualnom osobom neće uvjeriti u suprotno. Osim toga, u svoju ćete želju za dokazivanjem usput nepotrebno uplesti neku treću osobu. Ako ste homoseksualac, ženidba neće promijeniti tu činjenicu. Kada spoznate svoj seksualni identitet, nastojte živjeti u skladu s njim. Sva sreća pa više ne živimo u četrnaestom stoljeću. Dakle, nećete biti obješeni na glavnom gradskom trgu.

10. Društveni pritisak
Zanemarite tetke koje vas stalno ispituju kada ćete uploviti u bračnu luku. Bolje je biti sam, neko s osobom u čijem se društvu osjećate nesretno. Ne snižavajte svije kriterije samo zato što se očajnički želite vjenčati. Zapamtite, 40 godina je predugi period da biste se osjećali ogorčeno.

Još uvijek želite prsten na svojoj ruci?

Maja Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo