Zdravlje

Zdravlje

Zlatna pravila neobavezne veze

Jedan od glavnih problema vezanih uz neobaveznu vezu s jednim tipom svakako je nepromišljenost. Mnoge mlade žene ulijeću u njih i ne znajući u što se zapravo upuštaju.

Čak i najsamouvjerenije među nama katkad ne znaju kako se dobro zabaviti u slobodnoj vezi, sačuvati dostojanstvo, kako se osjećati zadovoljno i zadovoljeno i spriječiti da čitava avantura završi u suzama.

1. Odmah ograničite očekivanja
Oboje ste slobodni i ne želite se vezati pa i ne očekujte da vas tretira kao princezu. Ako ste se upustili u neobaveznu vezu, partner vas ne mora sutradan nazvati ili pozvati na druženje u drugačijim okolnostima. Ograničite očekivanja i po svaku cijenu ostanite hladne glave. Primijetite li da vam ne ide, odmah se izvucite iz priče.

2. Nikad ga ne zovite i ne šaljite poruke pijani

zabavaZapišite njegov broj na papirić, spremite ga u ladicu svog noćnog ormarića i potom ga izbrišite iz mobitela. Na taj ste način sigurni da se nećete osramotiti pod utjecajem alkohola. Dvanaest propuštenih poziva na njegovu telefonu između 1:00 i 1:125 ujutro nisu nimalo cool. Isto vrijedi i za nesuvisle SMS-ove.

3. Smjesta prekinite primijetite li da ste poljuljali
Ako nakon dva mjeseca neobavezne veze shvatite da biste htjeli više, ali vašem partneru odgovara upravo neobavezno stanje, neće se predomisliti. Ne mučite se. Smjesta prekinite.

4. Ne izlazite samo radi šaranja
Kad izađete, usredotočite se prije svega na zabavu, a ne samo na mogućnost konzumiranja neobavezne veze. Nemojte petljati s kojekakvim frajerima samo da biste ostvarili neobaveznu vezu. Kvaliteta je važnija od kvantitete.

5. Ima curu ili ženu? Zaboravite ga!
Njegova vezanost znači da ni vi prema njemu nemate nikakvih obaveza, ali nemojte misliti da će sve biti jednostavno, lako i zabavno. Bježite iz tih mutnih voda!

6. Ne posuđujte njegove stvari i ne ostavljajte svoje
Ostavite li naušnice na njegovom noćnom ormariću ili posudite kišobran zato što pada kiša, partner u neobaveznoj vezi to će shvatiti kao jeftin trik pomoću kojeg mu se nastojite “prikrpati”.

7. Nema neobavezne veze s nekim tko vam se jako sviđa

parAko to shvatite tek nakon što ste se s njim već jednom ili nekoliko puta “pohvatali”, sljedeći put kad ga vidite, izbjegavajte klinč. Iako postoje neobavezne veze koje su kasnije postale “prave” sretne veze, šanse su vam puno veće ako niste dugo bili neobavezni partneri.

8. Igraj muški ili ne igraj
Neobavezne veze postoje zbog zabave i tjelesnog zadovoljstva
i ni zbog čega drugog. Ako imate bilo kakve skrivene motive poput
“pumpanja ega” ili potrebe da vas netko obožava, neobavezna veza nije
za vas. Nakon prvog “bliskog susreta” možda ćete se osjećati odlično,
ali ubrzo će vas cijela priča izluditi. I sami ćete biti krivi. Radije ne
započinjite.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo