Zdravlje

Zdravlje

Emmett metoda – jednostavno i bezbolno opušta mišiće

Shutterstock

Emmett tehnika je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke, koje se po autoru tehnike g. Rossu Emmettu nazivaju “Emmett točke”.

Svakim danom javlja se sve više pacijenata s bolovima u nekom području tijela. Emmett tehnika djeluje učinkovito na sva područja boli i vrlo brzo su vidljivi rezultati. Emmett točke nisu tradicionalne akupunkturne ili triger točke.

Koliko masaže i limfne drenaže pomažu u trudnoći?

Lagani pritisak je ključan

Pritisak koji je potreban za poticanje Emmett točaka ne mora biti ni čvrst ni bolan. Ideji, “Bez boli nema uspjeha (eng. No pain, no gain)” nema mjesta u filozofiji Emmett tehnike. Smatra se da pokretanjem malog zupčanika možemo pokrenuti jedan veliki, isto je i kod Emmett tehnike laganim pritisakom na određeni dio tijela aktiviramo daljnje mehanizme.

Emmett terapeut vješt je u primjeni:

• potrebne količine pritiska
• potrebnog smjera
• u potrebnom vremenskom trajanju

Za vrijeme tretmana koristi se kombinacija pritisaka, pri čemu se primjenjuju ciljani terapijski elementi koji čine željenu tjelesnu promjenu jedinstvenu za svakog pojedinca.

Masaža – idealna tehnika koja budi uspavano tijelo i popravlja zdravlje

Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka.

Opuštanje mišića i rješavnje napetosti

Ovom metodom uklanjaju se loši uzroci pokreta i dovodi se tijelo u ravnotežu/balans. Opuštanje mišića i balans u tijelu se dobiva preko različitih struktura u organizmu, time se stvaraju novi obrasci pokreta. Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Refleksoterapija – opušta, pomaže kod bolova i uravnotežuje tlak

Tretman se može provoditi direktno na kožu ili preko odjeće. Radi se u ležećem, stojećem ili sjedećem položaju. Zahvalan je za kombiniranje s drugim metodama rada. Ako se radi samostalno tretman traje od 10 do 30 minuta, a u kombinaciji s nekim drugim tretmanom vrijeme se produžuje.

Osobno volim kombinirati Emmett sa Bowen metodom, da bi uz učinke Emmett tehnike dobio i opuštanje fascie koja isto ima vrlo važnu ulogu u našem tijelu. Ove dvije tehnike zajedno se jako dobro mogu kombinirati i dobivaju se jako dobri rezultati.

Koje vrste masaže postoje i kako odabrati najbolju?

Vedran Kamenečki/ Salon & Medispa Bellona

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo