Zdravlje

Zdravlje

Solgar dodaci prehrani čuvaju zdravlje

Vrhunski dodaci prehrani tvrtke Solgar – vodećeg svjetskog autoriteta u nutricionističkoj znanosti, uskoro će se naći i na policama hrvatskih ljekarni. Tim smo povodom u ekskluzivnom intervjuu s dr. Paulom Chamberlainom, direktorom razvoja Solgara pokušali doznati prednosti i specifičnosti vrhunskih formulacija.

Prvi Solgar proizvod predstavljen je davne 1947. godine. Što se od tada promijenilo?

SolgarDr. Paul Chamberlain u društvu hrvatskih zastupnika
Solgar proizvoda

“Za početak ću vam reći ono što se nije promijenilo – radi se o
odanosti načelu na kojem je tvrtka utemeljena – bez kompromisa, bez
obzira koliko tegobno ili skupo to bilo. Upravo zahvaljujući ovom načelu, Solgar danas proizvodi više od 460 proizvoda u preko 40 zemalja svijeta. Sretni smo što će se naši dodaci prehrani moći kupiti i u hrvatskim ljekarnama. Korisnicima će zasada biti dostupno 40 proizvoda. Njihov raspon je zaista širok. Ima tu multivitaminskih i multimineralnih formula, pojedinačnih vitamina i minerala, multivitamina za djecu, proizvoda za dijabetičare te specijalnih kompleksa za žene i muškarce. Moram spomenuti i specijalni nutrijenat koenzim Q10”.

Upravo ste za spomenuti Nutri nano koenzim Q10 dobili nagradu za najbolji vitaminsko mineralni proizvod u 2008. godini . U čemu je njegova “tajna”?

“Spomenuti smo dodatak prehrani proizveli koristeći nano-tehnologiju. Cilj nam je bio postići do tada nezamislivu bioraspoloživost, apsorpciju i učinkovitost proizvoda. Nano-tehnologija, tzv. tehnologija budućnosti, u Solgaru je već sada stvarnost. Korištenjem ove tehnologije molekule koenzima Q10 direktno dolaze do mjesta djelovanja i na taj način omogućuju bržu i veću apsorpciju”.

Postoji li određena karakteristika koja Vaše dodatke prehrani razlikuje od svih ostalih na tržištu?

“Pa, odakle krenuti?! Ono čime se posebno ponosimo jesu kvaliteta, integritet, inovacija, znanost – to su pojmovi na kojima temeljimo našu cijelu filozofiju. Ako govorimo o kvaliteti, morate znati da je svaki naš proizvod prolazi kroz stotinjak testiranja kako bi se osigurala kvaliteta. Imamo svoje laboratorije, između 30 i 40 znanstvenika.

SolgarSvaki se proizvod detaljno ispituje kako bismo bili sigurni da popis nutrijenata s deklaracije zaista odgovara konačnom produktu u bočici. Dakle, tu nema kompromisa. Drugo, sve naše formule temeljimo na znanstvenoj literaturi što nam omogućuje inovativnost, a time i prvenstvo na tržištu proizvoda.

Prvi smo u svijetu predstavili vegetarijanske kapsule i meke želatinske kapsule biljnog porijekla. Želim naglasiti da naši proizvodi ne sadrže konzervanse, umjetne zaslađivače, boje ili umjetne šećere. Od ostalih se razlikujemo ili po sastavu ili po formulaciji proizvoda. Tako je na primjer Solgarov vitamin D u kapsulama, dok ga ostali proizvode u kapima ili malim perlicama”.

Kome su namijenji Solgar dodaci prehrani?

“Osobe koje su svjesne važnosti očuvanja zdravlja. Tipičan britanski kupac Solgar proizvoda zdravstveno je dobro potkovan – on razumije važnost pravilne prehrane, vježbanja i kvalitetnih dodataka prehrani. Nitko od nas neće živjeti vječno. Zato je važno za života živjeti aktivno i misliti na budućnost. Nitko se od nas ne razboli preko noći. Srčana se oboljenja npr. “skupljaju” kroz period od 30 godina. Zato bi puno više pažnje trebalo posvetiti prevenciji”.

Koji biste proizvod preporučili prosječnoj radno aktivnoj osobi?

Multi-Nutrient“Moj odgovor glasi: Multi-nutrient formulu. Pitate se zašto baš taj proizvod? Zato jer sadrži preko 50 najboljih sastojaka iz prirodnih izvora. Oni učinkovito jačaju imunitet, povećavaju otpornost na stres te potiču metaboličke i detoksikacijske procese. Moram naglasiti da ovaj proizvod ne predstavlja zamjenu za izbalansiranu prehranu već njen kvalitetan dodatak. Naime, danas je vrlo teško dosegnuti optimalnu razinu svakog nutrijenata. Tu se Multi-nutrient formula pokazala kao sjajno rješenje. Uz ovaj bi proizvod preporučio i esencijalne masne kiseline, poput ribljeg ulja”.

Koja je prednost Vaših preparata za menopauzu?

” Kompleks za žene jedinstvena je i pažljivo uravnotežena kombinacija biljaka koje dokazano djeluju na smanjenje neugodnih simptoma. Anđelika, cimicifuga i konopljika smanjuju navale vrućine, noćno znojenje, psihičku napetost i nesanicu, a kozlinac, soja i cimicifuga smanjenjem krvnog tlaka i masnoća u krvi povoljno djeluju na zdravlje srca i krvnih žila. Sikavica štiti jetru, potiče detoksikaciju i antioksidativne mehanizme te brže obnavljanje kože.

Svojim ste proizvodnim programom mislili i na dijabetičare. O kakvim je formulama riječ?

“Za dijabetičare smo namijenjili dva proizvoda. Radi se o Cimet i alfa-lipoičnoj kiselini koja pomaže u snižavanju razine glukoze u krvi te o Glukoza faktoru. Radi se o formulaciji koja pomaže u regulaciji razine glukoze. Oba proizvoda imaju odličan učinak, a predviđena su kao pomoć liječničkim preporukama. Pacijent se mora pridržavati uputa o dijeti i terapiji , a naši su proizvodi pomoć. Blisko surađujemo s dijabetičkim udrugama i pacijentima koji koriste naše proizvode. Rezultati su odlični. Ovi proizvodi povećavaju perifernu osjetljivost na djelovanje inzulina s jedne strane i potiču iskoristivost glukoze u mišićima s druge. Tako da su idelani za dijabetes tipa 2”.

Rak prostate je najčešća zloćudna bolest kod muškaraca. Nudi li Solgar određeni preparat za olakšavanje ili sprječavanje problema s prostatom?

Kompleks za muškarce“Sretan sam što vam mogu dati pozitivan odgovor. Riječ je o Kompleksu za muškarce pod nazivom Sabal palma, opuncia i likopen kompleks. U tom smo proizvodu upotrijebili visoku količinu cinka i karetinoid likopen. Ako muškarci na vrijeme tj. u 30-ima počnu upotrebljavati ovaj proizvod, možda nikada neće imati problema s prostatom. Dakle, prevencija je ključna. Imao sam pacijenta koji je već bio dogovorio operaciju prostate. Preporučio sam mu ovaj proizvod, ikao sam duboko u sebi smatrao da će učinak izostati. Kad je pacijent odradio predoperacijske preglede, pokazalo se da se prostata smanjila. Liječnici su mu rekli da operacija više nije potrebna. Eto dokaza da Solgar proizvodi pomažu i u ovakvim slučajevima. Međutim, prevencija je ipak na prvom mjestu.

Katarina Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo