Zdravlje

Zdravlje

Čuli ste za All on 4 i All on 6 zahvate, ali evo što sve morate znati o njima

Dugi niz godina zubne proteze bile su jedino rješenje za potpunu bezubost.

Neugodne, žuljaju, ne pružaju slobodu i spontanost, vrlo često ne pružaju ni zadovoljavajuću funkciju žvakanja. Međutim, možemo li jednom potezom doživotno riješiti bezubost?

Ljuskice i implantati – što sve trebate znati?

Potreban samo jedan zahvat

Na sreću, razvoj tehnologije u dentalnoj medicini i implantologiji nam nudi kvalitetno fiksno rješenje za ljude koji su ostali bez svojih zuba. Potpuna sloboda uživanja u hrani, savršena estetika, a najbolji dio – za rješavanje bezubosti potreban je – jedan zahvat.

Revolucionarni novi koncept postavljanja 4 do 6 implantata koji mogu nositi fiksni most sa svim zubima pomogao je tisućama ljudi da odbace zubne proteze. Zbog posebne tehnologije ove metode ugradnje implantata, moguće je ostvariti stabilnost implantata odmah nakon ugradnje.

Samo par sati nakon zahvata izradi se privremeni most koji se fiksira na implantate te je moguće odmah normalno jesti, a s privremenim mostom odmah se postiže željena estetika novog osmijeha. Dakle, ne samo da se ovaj zahtjevni problem rješava jednim zahvatom, već je nove zube moguće dobiti unutar 24 sata.

Ugradnja implantata – stomatolog objašnjava kako izgleda protokol

Prilikom planiranja na 3D snimci čeljusti implantati se pozicioniraju tako da savršeno raspodjeljuju sile koje nastaju žvakanjem hrane. Ovakvi zahvati spadaju među najzahtjevnije kirurške zahvate u dentalnoj medicini i neophodno je da ih izvodi iskusni implantolog.

Pomoć kod bržeg zacjeljivanja

Osim 3D tehnologije u izvođenju All on 4 i All on 6 zahvata pomažu nam i nova otkrića u biotehnologiji, poput izolacije faktora rasta. To znači da se prije zahvata pacijentu iz njegove vlastite krvi jednostavnim postupkom izoliraju stanice koje će mu pomoći bržem zacjeljivanju i kako bi oporavak od zahvata bio što kraći i bezbolniji.

Prilikom izrade trajnoga rada pacijent je maksimalno uključen u dizajn i završni izgled rada te on nije završen dok se ne ostvare svi dostižni estetski zahtjevi pacijenta. Konačni rad izrađuje se par mjeseci nakon zahvata, kada je cijeljenje završeno, te je formiran konačan oblik tkiva. Održavanje higijene implantata puno je jednostavnije nego kod klasičnih mostova ili potpunih proteza jer omogućuje četkanje i čišćenje kao kod prirodnih zuba.

Ipak, ono što je možda iz stručne perspektive najveća prednost All on 4 i All on 6 sustava je to što je uz dobro i redovito održavanje ovo postaje doživotno rješenje. Za razliku od zubnih proteza koje se moraju mijenjati svakih par godina zbog ”propadanja” čeljusnih kostiju pod njihovim pritiskom, fiksni mostovi na implantatima zaustavljaju ovaj proces i nude bezbrižno uživanje u žvakanju i osmijehu.

Pomicanje zuba bez aparata – 10 savjeta koje morate pročitati prije terapije

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo