Josipova nova prilika: "Sada krećem na razgovore za posao pun samopouzdanja" - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Josipova nova prilika: “Sada krećem na razgovore za posao pun samopouzdanja”

Čini li vam se nekad da se nalazite u bezizlaznoj situaciji? Upravo to je mislio i Josip, glavni junak ove priče, sve dok se njegova najveća želja zahvaljujući Štimac centru dentalne medicine konačno nije ostvarila. Josip je dobio novi osmijeh i priliku za novi život.

Dugogodišnji projekt dentalnog makeovera kojime Štimac centar poklanja novi osmijeh, omogućio je Josipu Bekiću, 23-godišnjem mladiću iz Zadra da ponovno zablista i okrene novo poglavlje u životu.  Zbog loše dentalne situacije Josip je imao poteškoća sa svakodnevnim aktivnostima – govorom, smijanjem i jedenjem, što je jako utjecalo na njegovo fizičko i psihičko stanje. Svakim danom sve se više povlačio u sebe i izbjegavao bilo kakva druženja.  

Od bezizlazne situacije do ponosnog osmijeha

Problemi s njegovim zubima započeli su prije par godina kada ga je na povratku iz noćnog izlaska, presrelo nekoliko starijih mladića koji su ga fizički napali prilikom čega je zadobio udarce u čeljust te tako ostao bez prednjih zubi. Od tada, Josip je sve manje važnosti pridavao održavanju oralne higijene te na kraju i u postupnosti zanemario svoje zube. Osmijeh je prekrivao rukom, a traženje posla bilo je bezuspješno te je Josip mislio kako se nalazi u bezizlaznoj situaciji. No ipak, nova nada pojavila se kada je saznao za projekt dentalnog makeovera.

Josipova dentalna transformacija pravi je dokaz koliko osmijeh znači te koliko može promijeniti osobu koja se ponosno i bez srama napokon može nasmijati. Za takvu promjenu i pravu dentalnu transformaciju Josipovog osmijeha zaslužan je cijeli tim doktora, dentalnih tehničara i dizajnera koji su pokazali pravi timski rad i napravili pravo remek-djelo.

Bezbolni zahvati uz puno pažnje

Nekad sramežljiv i povučen mladić, danas s ponosom i vidljivom srećom pokazuje kako se njegov život s novim osmijehom u potpunosti mijenja.  

Nakon nezgode koju sam doživio, sanjao sam da ću jednoga dana ponovno imati lijep osmijeh, a moje želje i snovi napokon su se i ostvarili. Do sada sam imao velike probleme, nisam se smijao, izbjegavao sam ljude, bio sam nesretan sa sobom i svojim zubima. Sada se napokon osjećam sretno i zadovoljno, veselim se svakom novom danu i od sada ću živjeti punim plućima. Napokon krećem na  razgovore za posao pun samopouzdanja i podignute glave te vjerujem da ću sada imati više sreće nego prije. Tijekom svih zahvata doktorica se prema meni odnosila s puno pažnje te nisam osjetio nikakvu bol. Zahvaljujem se cijelom timu Štimac centra što su mi promijenili život i omogućili da se ponovno smijem.

Bitno je imati viziju završnog rada

Na čelu tima koji je radio na Josipovom makeoveru bila je Maja Jagodić – Štimac, dr.med.dent., koja je objasnila svoju viziju kada je upoznala Josipa i njegovu situaciju.

“Svaki pacijent je individua te su svakom pacijentu potrebni drugačiji tretmani. Kada je Josip prvi puta došao kod mene u ordinaciju, njegova dentalna situacija bila je u zaista lošem stanju. Međutim, to stanje nije bilo nepopravljivo. Vizija i slika završnog rada nešto je što svaki stomatolog mora imati kako bi rad bio na visokoj razini estetike i kvalitete.

Nakon detaljne dijagnostike ustanovila sam da je najprije potrebno izvaditi zube koji se ne mogu spasiti, a potom izliječiti one zahvaćene karijesom. Nakon prve faze mogli su se nastaviti raditi mostovi i keramičke krunice. Bezmetalna keramika je najčešće korišteni materijal s kojime radimo te svojom kvalitetom i izgledom predstavlja vrhunac estetske stomatologije, čemu je svakako dokaz i Josipov novi osmijeh.” 

Josipova transformacija dokaz je da je, zahvaljujući modernim tehnologijama i dostignućima u stomatologiji, danas zaista svaka dentalna situacija rješiva.

Želite li saznati koje je rješenje za vašu dentalnu situaciju ispunite ovaj WEB OBRAZAC ili kontaktirajte Štimac centar dentalne medicine na broj 01/36 33 602.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo