Zdravlje

Zdravlje

Metoda All-on-four: budućnost implantologije

Gubitak zubi daleko je veći problem od pukog estetskog nedostatka te nesumnjivo utječe na kvalitetu cjelokupnog života, posebice ako je riječ o gubitku prednjih zubi. Osim što je poremećen čitav žvačni sustav te se s vremenom javlja bol, ljudi koji su izgubili zube mogu se suočiti i s čitavom lepezom psiholoških i emotivnih tegoba. Upravo kako bi se izbjegli navedeni problemi, implantologija se razvija i napreduje iz dana u dan, a implantati su danas najbolji način za nadomještanje jednog ili više izgubljenih zuba.

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-four zasigurno je najveći pomak u posljednjih 45 godina, koliko se implantati koriste za nadomještanje zubi. Metodu je osmislio Portugalac Paulo Malo, osnivač i voditelj jedne od najpoznatijih svjetskih klinika oralne medicine Malo Clinic, koja ima više od 30 poslovnica diljem svijeta.

Marko Miličić, dr. med. dent. te specijalist oralne kirurgije i implantologije, imao je priliku u Portugalu učiti direktno od Paula Mala:

All-on-four je metoda ugradnje fiksno protetskog nadomjestka na četiri implantata i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo četiri titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti, a sama procedura je brza i minimalno invazivna. Ono što je pacijentima svakako najvažnije je da sam zahvat traje vrlo kratko, a nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu pacijent dobiva fiksnu protezu i funkcionalne zube”, otkrio je Marko Miličić iz zagrebačke Poliklinike Tim Dent Miličić.

All-on-four izvrsno je rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju, jer se kod ove metode implantati ugrađuju pod nagibom od 45 stupnjeva, čime se pacijentu osigurava brzo rješenje bez potrebe za velikom nadogradnjom kosti, ali i racionalniji troškovi.

Nedavno je dr. Miličić predstavio ovu metodu ugradnje implantata operacijom uživo pred domaćim stomatolozima i dentalnim tehničarima.

Zahvaljujući iskustvu ugradnje više od 5000 implantata, uspješno riješenim najzahtjevnijim slučajevima dentalne implantologije te certifikatima za rad s više implantoloških sustava, dr. Miličić spada među vodeće hrvatske implantologe. Titulu specijalista oralne kirurgije i implantologije stekao je 2011. godine polaganjem specijalističkog ispita. Stručno usavršavanje iz područja dentalne implantologije odradio je na brojnim tečajevima u Europi i Sjedinjenim američkim državama, a član je brojnih domaćih i međunarodnih stomatoloških te društava za oralnu kirurgiju i dentalnu implantologiju.

K.P.
Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo