Nevidljivi aparatići - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Nevidljivi aparatići

Zazirete li od “željeznog osmijeha” i nošenja aparatića? Nevidljivi aparatići za zube potpuna su novost na hrvatskom tržištu, a i šire.

Kod ove, tzv. lingvalne metode, bravice se umjesto na vanjsku stranu zubi učvršćuju na unutarnju stranu, a zubi se mogu korigirati u svakoj dobi s odličnim rezultatima.

“Pacijenti ga najčešće požele zbog njegove socijalne prihvatljivosti. No, njegova prednost nije samo u estetici, već i u načinu djelovanja na nepravilnosti. Bravica s unutarnje strane zuba mnogo efikasnije djeluje na zub nego s vanjske strane. Također, lakše se održava i sam se čisti, jer je dostupniji žlijezdama slinovnicama,” ističe dr. Aleksandar Gulin, specijalist ortodoncije.

Dr. Gulin jedini u Hrvatskoj prakticira lingvalnu metodu, ali i tzv. AOO metodu, koja omogućuje da se nepravilni zubi isprave već nakon nekoliko tjedana. Metoda je osobito atraktivna za one koji privatno ili poslovno imaju mnogo kontakta s ljudima ili moraju puno govoriti.

Nevidljivi aparatići razvili su se sedamdesetih godina u Kaliforniji, kad se stanovitom dr. Cravenu Kurzu obratila Playboyeva zečica za rješenje koje bi joj omogućilo daljnji rad kao modelu… Danas je tzv. lingvalna metoda prerasla u priznatu tehniku koja naročito privlači ljude istančanijeg smisla za estetiku. Pacijenti širom svijeta oduševljeni su što se mogu nesmetano smijati, funkcionirati u poslu i imati predivan osmijeh nakon terapije. Ipak, mnogi stomatolozi je ne prakticiraju jer njezino savladavanje zahtijeva mnogo vremena i truda.

 

dr. Aleksandar GulinAutor teksta:

dr. stom. Aleksandar Gulin
Ortoimplant d.o.o.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo