Jednostavne stvari koje pojačavaju njegovu plodnost - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Jednostavne stvari koje pojačavaju njegovu plodnost

Muškarce koji vole jesti slaninu i piti pivo sigurno neće razveseliti informacija da takav život šteti njihovoj plodnosti! Ali donosimo dobre vijesti! Neke stvari mogu štetiti njegovoj plodnosti, određene ipak mogu pomoći.

Donosimo listu stvari koje muškarcu mogu pomoći da postane otac:

1. Mrkva

Osim nutritivnih vrijednosti, mrkva sadrži beta karoten koji poboljšava kvalitetu i pokretljivost spermija. Nova studija otkriva da muškarci koji redovno jedu mrkvu imaju najpokretljivije spermije.

2. Paradajz

Prema novim istraživanjima, muškarci koji vole jesti paradajz imaju manji broj nezdravih spermija.

3. Redoviti seksualni odnosi

Evo savjeta kojega će prihvatiti svaki muškarac bez znanosti da ga uvjerava. Mnogi parovi misle da će “štednja” spermija utjecati dobro da muškarčevu plodnost, no istraživanja kažu da se radi upravo o obrnutoj situaciji. Redovni odnosi znače puno novih brzih i zdravih spermija.

4. Riba

Znamo da riba nije slanina, ali ona uvelike poboljšava kvalitetu spermija. Sa Harvarda javljaju da muškarci koji jedu ribu svaki drugi dan imaju zdravije i kvalitetnije spermije od onih koji su za to vrijeme jeli crveno i bijelo meso. Bijela riba je puna cinka za kojeg se vjeruje da poboljšava plodnost.

6. Vježbanje

Svi znamo kako vježba pozitivno utječe na zdravlje, a kod muškaraca konkretno poboljšava kvalitetu sperme. Aktivniji muškarci imaju više sperme, i to više aktivnije sperme. No, iz Mayo klinike poručuju da ne pretjerujete jer sportaši koji preopterećuju tijelo mogu utjecati na produkciju sperme.

7. Ginseng

Kome treba vijagra kada postoji ova magična biljka? Ne samo da povećava seksualnu želju, opušta mišiće i djeluje dobro na erektilnu disfunkciju nego, prema američkom Nacionalnom Institutu za zdravlje, muškarci koji unose Ginseng u organizam imaju veći broj spermija.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo