Žene koje imaju veće stražnjice - rađaju pametniju djecu! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Žene koje imaju veće stražnjice – rađaju pametniju djecu!

Ne samo to i same su pametnije. Barem tako tvrdi istraživanje

Sveučilište Oxford provelo je istraživanje kojim su dokazali da više masnog tkiva na ženskim stražnjicama znači čuvanje dodatnih nutrijenata. Među tim hranjivim tvarima su i omega-3 kiseline koje su zaslužne za pravilno razvijanje mozga kod beba, a sve se na dijete prenosi dojenjem. 

Masti iz donjeg dijela tijela

Kako tvrdi Chicago Tribune, ovo je zapravo dokazano već odavno. Podaci kažu kako masti u majčinom mlijeku dolaze iz donjeg dijela tijela, dakle stražnjice, bedara itd. Visoka razina omega-3 kiselina postaje ključni dio za razvoj djeteta. 

Kako je veličina stražnjice povezana sa seksom?

Tajna je u evoluciji. Što više masti se čuva u tijelu, vjerojatnost za “preživljavanje” i sama sposobnost preživljavanja je veća. I privlačnost žena većim stražnjicama može se opisati evolucijom. Naime muškarcima su instinktivno ovakve žene privlačnije jer rađaju inteligentniju djecu. 

Od čela do stražnjice: Kako se riješiti akni po tijelu?

William Lassek sa Sveučilišta u Pittsburghu prvi je postavio ovu hipotezu, pa napisao knjigu naziva “Why Women Need Fat” ili “Zašto ženama treba mast”. 

Naravno, postoje i drugi faktori koji igraju ulogu u rađanju inteligentnije djece, kao primjerice opće stanje tijela i način prehrane. Na kraju, ostanite aktivni, jedite zdravo i ne brinite za mast ispod struka. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo