Saznajte što je to PRP metoda u estetskog ginekologiji i osvojite besplatan pregled!

Pregled ginekolog rak vrata maternice shutterstock 239428168

PRP metoda u borbi protiv suhoće rodnice, upala, bolnih odnosa i inkontinencije

Unazad nekoliko godina, metoda PRP (Platelets Enriched Plasma - Plazma obogaćena trombocitima) u Americi se uspješno koristi u ortopedskim i sportskim tretmanima (Tiger Woods, Raphael Nadal, Kobe Bryant...), oftalmologiji, stomatologiji, kao i u estetskoj medicini. Najpoznatija zagovornica upravo ove estetske primjene tzv. “Vampire face” je Kim Kardashian.

No, metoda PRP odnedavno je u upotrebi i u ginekologiji. Riječ je o postupku tijekom kojega se sastojci vlastite krvi (plazma) nakon centrifugiranja ubrizgavaju direktno u tkivo rodnice (vagine). Svrha postupka je pomlađivanje, odnosno osvježavanje sluznice rodnice. S obzirom da je riječ o autolognoj metodi, odnosno vlastitoj krvi pacijentice, ne postoje nikakve nuspojave niti kontraindikacije. Postupak je bezbolan, brz i učinkovit, u visokom postotku od gotovo 80% slučajeva.

PRP metoda primjenjuje se i u slučajevima:

- izostanka orgazma i neosjetljivosti živčanih vlakana rodnice

- suhoće rodnice (kod žena u menopauzi i kod onih koje su više puta rodile)

- bolnosti pri spolnom odnosu

- bježanju mokraće (inkontinenciji)

- čestih upalnih promjena

- lichen sclerosum (kožne autoimune bolesti vanjskog spolovila)

PRP metoda odnedavno se koristi i u Hrvatskoj, u ordinaciji za ginekologiju „GynNova”, Trg Marka Marulića 15, Zagreb / www.gynnova.hr.

Poklanjamo vam kompletan ginekološki pregled s PAPA testom i ultrazvukom te pregled grudi u ordinaciji za ginekologiju "GynNova" gdje možete i same više saznati o PRP metodi! 

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!